„Jeigu mes kalbėtume apie socialinės atskirties mažinimo ir skurdo mažinimo finansavimo problemas, tai (didesni turto mokesčiai - BNS) galėtų būti vienas iš šaltinių. Bet norint kalbėti apie papildomų arba naujų mokesčių įvedimą, reikėtų tai sieti su esmine mokesčių reforma, o tam reikalinga turėti labai tvirtą daugumą, kad būtų galima padaryti tuos sprendimus“, - žurnalistams pirmadienį teigė S. Skvernelis.


Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė interviu naujienų portalui DELFI teigė, jog šalyje reikėtų didinti nekilnojamo turto (NT) apmokestinimą ir prabangos mokesčius.


Premjeras jau anksčiau yra užsiminęs, kad kitais metais Lietuvoje nebus įvedami jokie nauji mokesčiai, tačiau 2019 metais tai gali būti svarstoma. Vis dėlto S. Skvernelio nuomone, be stiprios ir nesipykstančios valdančios daugumos, mokestinius pakeitimus šalies būtų sunku įgyvendinti.


„Atidarius tokias sritis ir matant arba turint norą tam tikram finansiniam populizmui, mes galime procesų nesuvaldyti. Turi būti labai aiški drausmė ir dauguma“, - teigė S. Skvernelis.


Socialdemokratai svarsto trauktis iš valdančiosios koalicijos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, dėl to šiuo metu vyksta balsavimas partijos skyriuose.


Rugpjūčio pradžioje Vyriausybė pristatė šalies mokestinės sistemos pertvarką, o pakeitimus Seimas turėtų svarstyti rudens sesijoje - dėl jų bus balsuojama kartu su 2018 metų biudžeto projektu, kad pakeitimai įsigaliotų nuo 2018-ųjų pradžios. Jomis siekiama mažinti mokesčių naštą mažiausiai uždirbantiems, taip pat norima suvienodinti skirtingus mokesčių režimus.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)