Po 2016 m. „Brexito“ referendumo Jungtinė Karalystė (JK) tapo pirmąja AAA kredito reitingą turėjusia šalimi, kuriai jis buvo sumažintas iki AA, o „S&P Global“ prognozės nuo tada buvo itin neigiamos, taip įspėdamos šalį dėl tolesnio kredito reitingo sumažinimo.

„Galimas premjerės Theresos May atstatydinimas (po balsavimo dėl nepasitikėjimo), akivaizdu, gali paveikti kredito reitingą, tačiau nemanau, kad tai automatiškai reikš žemesnį šalies reitingą. Turime analizuoti realius politikos pokyčius“, - „Reuters“ sakė „S&P Global“ vyriausiasis analitikas Robertas Sifon-Arevalas.

Jo teigimu, politikos pokyčiai gali pasirodyti labai greitai, tačiau taip pat tikėtina, kad Th. May išsilaikys poste. „S&P Global“ nerimauja dėl JK kredito reitingo dėl taip vadinamo kieto „Brexito“ galimybės.

„Ekonomikos susitraukimo kieto „Brexito“ atveju prognozės rodo, kad šalies kredito reitingas, tikėtina, bus sumažintas, jei Didžioji Britanija pasitrauks iš ES be jokios sutarties“, - tikino R. Sifon-Arevalas.

Kita „Brexito“ alternatyva, dažnai minima pasitraukimo priešininkų, yra antras referendumas, siekiant pasitikrinti, ar britai vis dar palaiko pasitraukimo iš ES idėją. Jei gyventojai antrajame referendume nepritartų „Brexitui“, Londonas galėtų apversti viską aukštyn kojomis ir pasilikti Europos Sąjungoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją