„Mano tikslas visada buvo dirbti finansų sistemos priežiūros institucijoje negu vykdomojoje valdžioje", - sako S. Jakeliūnas.

Politikas teigia, kad būtų svarstęs dirbti ir vykdomojoje valdžioje, jei jam būtų pasiūlyta, bet šiuo atveju priimtas kitas sprendimas.

Kiek anksčiau Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko postas buvo patikėtas Viktorui Rinkevičiui.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis žurnalistams Seime sakė negalintis atsakyti į klausimą, kodėl S. Jakeliūnas netinkamas būti finansų ministru. Anot politiko, šis klausimas turėtų būti skirtas būsimam premjerui.

Kandidatas į ministrus pirmininkus Saulius Skvernelis, jo teigimu, atsakys ir į klausimą, kai bus paskirtas.

„Mes dabar turėsime du labai stiprius žmones – ir komiteto pirmininką, ir ministrą“, – lakoniškai situaciją įvertino jis.

Tuo metu Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė DELFI sakė, kad kiekvienas asmuo pagalvoja, kur jo išmintis bus svarbesnė, parlamentinei veiklai yra skiriama daug „svorio“.

„V. Rinkevičius mano, kad S. Jakeliūnui čia dirbti būtų labai paranku, nes S. Jakeliūnas, kaip žinote, buvo siūlomas kandidatu į ministrus. Tačiau priimtas sprendimas, kad jo išminties labai reikia Seimui. Savanoriškai frakcijoje buvo priimtas toks sprendimas“, – situaciją aiškino ji.

DELFI žiniomis, S. Jakeliūno kandidatūra nebuvo patvirtinta Prezidentūroje.

S. Skvernelis dar praėjusią savaitę viešėdamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje užsiminė, kad S. Jakeliūnas ne vienintelis kandidatas šioms pareigoms ir kalbėjo, kad ministras negalėtų būti parlamentinę tos pačios srities kontrolę vykdančio komiteto narys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)