Apie tai pranešta prieš pat planuojamą darbo stabdymą, streikuose reikalaujant didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų.

„Šie numatomi streikai gali tik pakenkti „Ryanair“ verslui Vokietijoje. Jeigu jie tęsis, teks mažinti bazių ir darbo vietų skaičių, o tai aktualu tiek Vokietijos pilotams, tiek įgulos nariams“, - sakė „Ryanair“ vyriausiasis rinkodaros vadovas Kenny Jacobsas.

K. Jacobsas pabrėžė, kad jau numatomi nuostoliai žiemos sezono skrydžiams, o streikams tęsiantis praradimai bus dar didesni.

Rinkodaros vadovas pasmerkė „Cockpit“ pilotų profesinės sąjungos rengiamą 24-rių valandų streiką, kuriame turėtų dalyvauti 400 pilotų ir antrųjų pilotų Vokietijoje. K. Jacobsas taip pat atmetė kaltinimą, kad aviakompanija per mažai moka savo darbuotojams.

„Nepriimtina, kad „Ryanair“ Vokietijos pilotams atstovaujanti profesinė sąjunga kelia grėsmę mūsų keleivių planams. Šie pilotai uždirba iki 190 tūkst. eurų per metus, o dirba penkių dienų savaitę, po kurios būna keturių dienų savaitgalis“, - pažymėjo K. Jacobsas.

Vokietijai labiausiai pakenkė rugpjūčio mėnesio streikai, nes buvo atšaukta 250 skrydžių 10-yje oro uostų. Nuo tada „Ryanair“ pasiekė susitarimus su darbuotojais Airijoje ir Italijoje, bet Vokietijos „Cockpit“ profesinė sąjunga atmetė susitarimą.

„Ryanair“ per metus skraidina apie 130 mln. keleivių. Labai mažo biudžeto bendrovė gali pasigirti mažesnėmis sąnaudomis vienam keleiviui, lyginant su jos konkurentais. Šiemet ji tikisi maždaug 1,25 mlrd. eurų pelno.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)