Kalbėdamas spaudos konferencijoje trečiadienį K. Jacobsas patvirtino, kad „Ryanair“ neįsigys regioninės Didžiosios Britanijos oro linijų bendrovės „Flybe“, kuri praėjusią savaitę pranešė apie įmonės pardavimą. Taip pat K. Jacobsas patikino, kad „Ryanair“, kurios darbuotojai šiemet itin dažnai streikuoja, pasieks susitarimą su profesinėmis sąjungomis pagrindinėse rinkose iki kitų metų kovo.

„Ryanair“ atstovo komentarai apie „Brexit“ poveikį sutapo su Didžiosios Britanijos konkurento „easyJet“ komentarais, esą įmonė yra pasiruošusi „Brexit“ be sutarties.

„Skrydžių paklausa nesumažėjo, ji išlieka labai stipri. Europiečiai, britai ir toliau perka skrydžių bilietus“, - teigė K. Jacobsas.

Anksčiau įmonės generalinis direktorius Michaelas O'Leary'is perspėjo, kad „Brexit“ be sutarties gali „nutupdyti“ lėktuvus net trims savaitėms, tačiau po to, kai ES užtikrino sklandų skrydžių reguliavimą, šios grėsmės nebeliko, tikino K. Jacobsas. „Skrydžiai sklandžiai vyks, net „Brexit“ be sutarties atveju“, - sakė jis.

Kalbėdamas apie streikų laviną, nuvilnijusią per visą Europą, dėl kurios buvo atšaukta tūkstančiai skrydžių, K. Jacobsas tikino, kad susitarimas su didžiausiomis profesinėmis sąjungomis jau beveik pasiektas.

„Tikrai pasieksime kelis svarbius susitarimus iki Kalėdų, tačiau tai dar ne pabaiga. Manau, kad iki kitų metų kovo problemos bus visiškai išspręstos“, - žurnalistams sakė K. Jacobsas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją