„Papildomos paramos apimtys, norint maksimaliai pakeisti dėl embargo dingusią produkciją, jei kalbėsime apie skubias priemones, iki metų pabaigos sudarys keliasdešimt milijardų rublių“, - per televiziją „Rossija 24“ sakė žemės ūkio ministras.

N. Fiodorovas pažymėjo, kad parama ūkininkams reikalinga tam, kad jie pagal pagreitintą scenarijų įgyvendintų savo gamybinius planus. „Dar yra vidutinio skubumo priemonių – sekančiais ir tolesniais metais ši suma virsta šimtais milijardų rublių“, - pridūrė ministras.

„Embargas truks ne tiek ilgai, kad mes iš jo laimėtume, - kalbėdamas su Didžiosios Britanijos laikraščio „The Financial Times“ žurnalistais sakė „Lenino tarybinio ūkio“ direktorius Pavelas Grudininas. – Vietoj Lenkijos, dabar konkuruosime su Čile, o mes konkuruoti negalime“.

„Šiandien pas mus Rusijoje unikali padėtis: gerų, ekologiškai švariomis sąlygomis išaugintų obuolių neįmanoma parduoti kainomis, kurios būtų artimos importinėms“, - sakė Rusijos žemės ūkio viceministras Dmitrijus Jurjevas. Jo teigimu, iki pusės vaisių iš nedidelių ūkių ir 20 proc. pramoninės sodininkystės produkcijos „tiesiog pūva“.

„Valio“ pasveikino sušvelnintas sankcijas

Suomijos pino produktų gamintoja „Valio“, kurią rusų vartotojai pažįsta iš sūrių „Oltermanni“, „Viola“, „Atleet“ ir „Polar“, teigiamai įvertino Rusijos vyriausybės sprendimą pakoreguoti draudžiamų importuoti produktų sąrašą.

„Šios priemonės turės reikšmingos įtakos „Valio“ pajamoms“, - sakė įmonės padalinio Rusijoje vadovas Mika Koskinenas. Pieno produktų be laktozės dalis tarp visos „Valio“ produkcijos, eksportuotos į Rusiją, sudarė 10 proc., pridūrė jis.

Suomijos Prekybos rūmų tarptautinių santykių direktorius Timo Vouris anksčiau naujienų agentūrai „Itar-Tass“ sakė, kad Rusijos vyriausybės sprendimas pakoreguoti maisto produktų sąrašą yra teigiamas, tačiau jis vis tiek neišspręs visų Suomijos gamintojų problemų.

„Tai, žinoma, šiek tiek palengvins suomių įmonių dalią. Tačiau šis sprendimas liečia tik nedidelę „Valio“ gaminamos produkcijos dalį. Bet kokiu atveju gerai, kad Rusijos vyriausybė dėmesingai vertina gyventojų sveikatos klausimus, išbraukdamos šiuos produktus iš sankcijų sąrašo“, - pažymėjo jis.

Priminsime, kad rugpjūčio pradžioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas specialiu įsaku vieneriems metams uždraudė importuoti kelių kategorijų prekes iš valstybių, kurios Rusijai buvo paskelbusios sankcijas dėl Krymo aneksijos ir paramos separatistams Rytų Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)