Priemonių paketas turi „apsaugoti ekonomiką ir piliečius užsienio sankcijų akivaizdoje“, sakoma pranešime, paskelbtame parlamento žemųjų rūmų – Valstybės Dūmos – tinklalapyje.

„Ekonomika veikiama itin agresyvios aplinkos, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. – Mums reikia sušvelninti, sumažinti atakas, dabar nukreiptas prieš mūsų ekonomiką.“

Vakarų šalys įvedė Rusijai beprecedenčių sankcijų, atsakydamos į šios šalies prezidento Vladimiro Putino sprendimą pradėti brutalų karą Ukrainoje. Dėl šių priemonių nusmuko Rusijos rublio kursas, o užsienio bendrovės ėmėsi trauktis iš šalies.

Penktadienį priimti teisės aktai leidžia vyriausybei padidinti pensinį amžių ir minimalų atlyginimą.

Šiais metais taip pat gali būti taikomas smulkių ir vidutinių įmonių tikrinimo moratoriumas. IT bendrovėms jis gali būti pratęstas iki 2024 metų pabaigos.

Naujieji įstatymai numato išplėsti vyriausybės perkamų vaistų sąrašą ir supaprastinti įsigijimo procedūrą.

Taip pat įvedamas supaprastintas „išpirkimo“ mechanizmas bendrovėms, superkančioms savo pačių akcijoms. Tai leidžia įmonėms, kurių akcijų vertė dėl sankcijų nusmuko, jas supirkti ir konsoliduotis.

Įstatymai taip pat numato galimybę 2022 metais įšaldyti paskolų grąžinimą piliečiams ir mažoms bei vidutinėms įmonėms. Tokia priemonė jau buvo įvesta prasidėjus koronaviruso pandemijai.

Galiausiai buvo pratęsta jau kelerius metus galiojanti „kapitalo amnestija“, leidžianti Rusijos piliečiams užsienyje esančią nuosavybę ir kapitalą perkelti į tėvynę ir nebūti patrauktiems atsakomybėn.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės