Teismas nusprendė, kad Rusija neprivalo vykdyti EŽTT nutarties dėl 1,8 mlrd. eurų kompensacijos išmokėjimo, rašo meduza.io.

Teisingumo ministerijos pranešimuose akcentuojama, kad pats Konstitucinis teismas anksčiau yra patvirtinęs „Jukos“ skirtų baudų, kurias vėliau įmonė apskundė, teisėtumą.

2014 m. vasarą EŽTT patenkino buvusių „Jukos“ akcininkų skundą, kuriame buvo teigiama, kad įmonė patyrė materialinių nuostolių dėl atgaline data skirtų baudų už mokestinius pažeidimus, o skirtos baudos buvo pripažintos neproporcingomis.

Priteistą 1,8 mlrd. eurų dydžio kompensaciją sudaro baudų ir delspinigių sumos.

2015 m. Rusijoje priimtas įstatymas, pagal kurį Konstituciniam teismui suteikta teisė pripažinti tarptautinių teismų sprendimus neįgyvendinamais, jei jie neatitinka Rusijos konstitucijos.

Byla „Jukos“ dėl mokestinių pažeidimų iškelta 2003 m. Po to sekė įmonės bankrotas, o įmonei priklausęs turtas išparduotas aukcionuose. Pagrindinė aktyvų dalis atiteko valstybinei įmonei „Rosneft“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)