Jo teigimu, sankcijos – dviašmenis ginklas, tad jei JAV įšaldys Rusijos aktyvus, bus įšaldyti ir Rusijos organizacijų pasyvai doleriais, praneša lenta.ru. S. Glazjovas pabrėžė, jog tai baigsis tuo, kad Rusijos bankai ir įmonės negražins amerikiečių partneriams paskolų.

Jis taip pat pridūrė – jei amerikiečių valdžia įšaldys Rusijos įmonių ir piliečių sąskaitas, Rusijos valdžia rekomenduos visiems parduoti JAV iždo įsipareigojimus. V. Putino patarėjas pabrėžė, kad Rusija turi amerikiečių valstybinių popierių už 200 mlrd. dolerių (501,5 mlrd. Lt).

Jis pabrėžė – jei JAV imsis sankcijų, Rusijos pusei teks sukurti savo atsiskaitymo ir mokėjimo sistemą ir pereiti nuo dolerio prie kitų valiutų.

„Mūsų puikūs prekybiniai-ekonominiai santykiai su partneriais Rytuose ir Pietuose, mes rasime būdą ne tik panaikinti mūsų finansinę priklausomybę nuo JAV, bet ir rasime išeitį iš sankcijų su didesne nauda sau“, – pareiškė jis. S. Glazjovas įspėjo, kad bandymai įvesti sankcijas Rusijai „taps krachu JAV finansų sistemai, kuris vis JAV dominavimo pasaulio finansų sistemoje pabaiga“.

Tiesa, Rusijos vyriausybė išgirdusi V. Putino atstovo žodžius, pareiškė, kad minėtas pareiškimas buvo „neapgalvotas”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (403)