Ši „ferma“ buvo atidaryta Rusijos valdžios institucijoms užsiminus apie planus reguliuoti klestintį kriptovaliutų sektorių.

„Tai didžiausia ir kol kas vienintelė Rusijoje „ferma“, siūlanti „visą ciklą“ – ne tik kriptovaliutos kūrimą, bet ir paslaugų teikimą užsiimantiems „kasyba“, – aiškino vienas iš „KriptoJunivers“ centro steigėjų Aleksejus Koroliovas.

Kriptovaliutų, kuriomis prekiaujama internetu be centrinių bankų priežiūros, „kasyba“ reikalauja galingų kompiuterių ir daug elektros energijos.

Rusijos šiaurėje atidarytame centre kuriami ne tik bitkoinai, žinomiausia virtualioji valiuta, bet ir „Litecoin“ (laitkoinai) – vienas iš daugybės analogų, kurių atsiradimą paskatino valiutų, kuriamų pagal blokų grandinės (blockchain) kompiuterinį algoritmą, sėkmė.

Privataus kapitalo bendrovė „KriptoJunivers“ įsikūrusi apie 4 tūkst. kvadratinių metrų pločio patalpose Kirišiuose, maždaug už 180 km į pietryčius nuo Sankt Peterburgo esančiame miestelyje.

„Kasykla“ buvo įrengta apleistose patalpose, kur prieš 20 metų veikė laboratorija. Į šį projektą investuota apie 500 mln. rublių (6,5 mln. eurų).

Remiantis praėjusių metų pabaigoje bendrovės „Ernst & Young“ paskelbta ataskaita, pagal sukuriamų kriptovaliutų apimtis Rusija nuo 2015-ųjų užimą trečią vietą po Kinijos ir JAV.

Rusija, kaip ir kelios kitos valstybės, dabar siekia reguliuoti virtualiąsias valiutas.

Šiuo metu Rusijos parlamente svarstomas įstatymas, kuris leistų kurti kriptovaliutas, bet draustų keisti jas į rublius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)