Tai reiškia, kad minimali rinkos kaina alkoholiniam gėrimui, kurio stiprumas nuo 37 iki 38 laipsnių, padidėjo devyniais rubliais, o 38–39 proc. stiprumo – keturiais rubliais. Minimali stipresnės degtinės kaina nepasikeis, pabrėžia TASS.

Ekspertai pabrėžia, kad silpnesnės degtinės paklausa sumenks. Remiantis informacinio centro „Wine Retail“ vadovo Aleksandro Stavcevo žodžiais, 38 laipsnių degtinės pardavimai augo, o dabar rodikliai praktiškai pasieks nulį. „Stiprieji gėrimai, kurių minimali rinkos kaina išlieka keliais rubliais mažesnė, tos nišos neužpildys, jie turi savą pirkėją, degtinės vartotojai statistiškai nepersidengia“, – teigia ekspertas.

Kaip sako Rusijos alkoholinių gėrimų gamintojų sąjungos prezidentas Igoris Kosariovas, būtų logiškiausia mažiausią rinkos kainą nustatinėti remiantis akcizo dydžiu. „Už 38 laipsnių stiprumo degtinę gamintojas moka mažesnį akcizą, tad ir minimali rinkos kaina tokiai produkcijai turėtų būti mažesnė, o konkrečiai – 196 rubliai už pusę litro, kaip kad ir buvo iki rugpjūčio 20 dienos“, – sako I. Kosariovas.

Rusijos finansų ministerija savo sprendimą aiškina tuo, jog kainų suvienodinimas leis išvengti situacijos, kai gamintojas produkcijos kainą nustato savo nuožiūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)