Tuo džiaugiasi ir Rusijos slidinėjimo kurortai – dėl padidėjusio tautiečių srauto vietos verslininkai skelbia apie išaugusias pajamas. Valstybinė turizmo agentūra prognozuoja, kad šiemet į užsienį išvyks beveik perpus mažiau rusų.

Todėl juos vilioja tokie Rusijos kurortai kaip Sočis prie Juodosios jūros, labai išpuoštas specialiai 2014 metais vykusioms Žiemos olimpinėms žaidynėms. Čia – ir gražūs paplūdimiai bei šilti orai, o kalnuose – ir slidinėjimo trasos. Todėl Sočis tapo viena populiariausių žiemos atostogų vietų rusams.

Nors Rusijos kurortuose kainos gana didelės, tačiau mažesnės kelionės išlaidos bei atsiskaitymas rubliais iš dalies kompensuoja nepatogumus. Per paskutinius metus, rublis dolerio atžvilgiu nuvertėjo daugiau nei per pusę dėl kritusios naftos kainos ir Vakarų sankcijų.

Rusijos turistų srautai dar labiau pakrypo į Rusijos kurortus, kai Rusija sustabdė skrydžius į Egiptą po teroro išpuolio lėktuve, skridusiame iš Šarm aš Šeicho kurorto. Per tragediją žuvo visi 224 keleiviai, kurių dauguma – rusai.

Kai Egipto paplūdimiai tapo per daug pavojingi, rusų turistai pasirinko Turkijos pakrantę, bet neilgam. Kuomet lapkričio 24 – ąją Turkijos oro pajėgos numušė Rusijos karo lėktuvą, Rusija paskelbė ekonomines sankcijas Turkijai ir atšaukė į ją skrydžius. Vienintelis likęs kelias pabėgti nuo žiemos – Sočis. Bet net ir jį pasiekė netikėtos pūgos, šlapias sniegas padengė atogrąžų medžius bei Juodosios Jūros paplūdimius. Todėl laimingi liko tik čia atvykę slidinėti.