Lietuva padėkojo už kompetenciją, objektyvumą, rekomendacijas ir pastabas, padarytas „Rospotrebnadzor" ekspertų vizito metu. Šis faktas leidžia teigti, kad Lietuvos pusė suinteresuota konstruktyviu dialogu, sprendžiant pieno produktų kokybės ir saugumo klausimą. Tai leidžia optimistiškai žiūrėti į ribojimų (atšaukimą) Rusijoje”, rašoma pranešime, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti”.

Primename, kad „Rospotrebnadzor" spalio pradžioje uždraudė įvežti pieno produktus iš Lietuvos.

Rusijos pusė tvirtina, kad priemonės ir tikslai – ekonominiai, siekiant užtikrinti vietos vartotojų saugumą. Tuo tarpu kai kurie ekspertai ir pareigūnai nurodo, kad draudimas susijęs su politiniu spaudimu Lietuvai, kaip pirmininkaujančiai Europos Tarybai.

Nepriklausoma Vokietijos laboratorija „Eurofin“, patikrinusi lietuviškus pieno produktus, padarė išvadą, kad jie yra saugūs. Juose neaptikta ftalatų, visi etiketėje deklaruojami rodikliai atitinka, taip pat iš daugiau nei 100 pavyzdžių neišaugo nė viena patogeninė bakterija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)