Sankcijos buvo nukreiptos prieš pagrindinius turkų turizmo bei žemės ūkio sektorius.

V. Putino nurodymą, kuriuo atšaukiami beveik visi nuo 2016-ųjų sausio įvesti apribojimai dvišalei prekybai, taip pat Turkijos statybos ir kelionių įmonių veiklai Rusijoje, įgyvendinti įpareigota vyriausybė, o užsienio reikalų ministerija – apie tai oficialiai informuoti Turkiją.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, kiek vėliau trumpai komentuodamas šį dekretą, pabrėžė, jog apribojimai pomidorų tiekimų iš Turkijos juo neatšaukiami.

Kremlius taip pat leido tam tikriems dėl savo darbo pobūdžio dažnai keliaujantiems asmenims, tokiems, kaip lėktuvų įgulų nariai, trumpam atvykti į šalį be vizų. Tačiau Turkijos piliečiams, norintiems atvykti į Rusiją, vizų ir toliau reikės.

Sutarimas panaikinti beveik visus dvišalės prekybos ir verslo apribojimus, kurie buvo įvesti po to, kai turkai 2015 metų lapkritį numušė rusų karinį lėktuvą, buvo pasiektas per šio mėnesio pradžioje vykusį V. Putino susitikimą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)