"Pagrindinė draudimo priežastis yra nelegalus mėsos produkcijos reeksportas iš Europos Sąjungos šalių", - pareiškė jis, pridurdamas, kad mėsos tiekimas iš Juodkalnijos pastaruoju metu smarkiai augo tokiomis apimtimis, kurių šalis negalėjo užtikrinti pati. 

A. Aleksejenka pastebi, kad Juodkalnija tiekė į Rusiją daugiausia kiaulieną ir jos gaminius. "Juodkalnija nebuvo svarbi dalyvė kiaulienos produkcijos importo rinkoje, todėl draudimas neatsilieps skaudžiai importuojamų gaminių asortimentui", - tvirtino jis.

Be to, "Rosselchoznadzor" gali uždrausti maisto produktų tiekimą ir iš Albanijos bei Makedonijos dėl įtariamų sukčiavimų, susijusių su veterinarijos sertifikatais. Apie tai agentūrai pareiškė tarnybos vadovas Sergejus Dankvertas. 

Rugpjūčio 7 d. Rusija uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos. Šis embargas galios metus - sprendimas buvo priimtas po Vakarų nustatytų ekonominių sankcijų Maskvai dėl Ukrainoje susidariusios įtemptos padėties.