Policija pradėjo tyrimą dėl mėginimo sukčiauti, už kurį gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo, aiškindamasi internetinę indėlių schemą MMM-2011.

Jos įkūrėjas S.Mavrodis buvo nuteistas už sukčiavimą, kuriant pirmąją MMM finansinę piramidę 10-ame dešimtmetyje.

"Maskvos policijos aukščiausiasis tyrimų departamentas pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl neįvardytų asmenų, kurie sukūrė finansinę piramidę MMM-2011", - sakoma policijos pranešime.

Nors S.Mavrodis šią žaibišką praturtėjimą žadančią schemą įkūrė pernai sausį, pareigūnai ilgai negalėjo imtis baudžiamojo persekiojimo, nes šis tinklas neturėjo aiškaus centro, o jo dalyviai indėlius kaupė virtualiais internetiniais pinigais.

Kelios regioninės tarnybos pradėjo atskirus tyrimus dėl MMM-2011, kurią Rusijos federalinė antimonopolinė komisija pernai pripažino finansine piramide.

Ekscentriškas matematikas S.Mavrodis teigia, kad jo naujajame projekte užsiregistravo 35 mln. žmonių. Šiuo metu jis slapstosi ir bendrauja tik pranešimais ir vaizdo įrašais, kurie skelbiami MMM-2011 interneto svetainėje.

Birželio 1 dieną S.Mavrodis pareiškė, jog dėl "panikos", kurią sukėlė žiniasklaida, jis įšaldo MMM-2011 palūkanų mokėjimą ir įkuria naują projektą - MMM-2012.

Tuo jau po Sovietų Sąjungos subyrėjimo apie 15 mln. žmonių išleido savo santaupas, pirkdami čekius su S.Mavrodis atvaizdus. Labiausiai įsisukus šiai finansų piramidei, jos sumanytojas sumokėjo Maskvos metropolitenui, kad žmonės vieną dieną galėtų važinėti nemokamai.

Tačiau ši schema žlugo 1994 metais, o "investuotojai", laukiantys milžiniškose eilėse prie jos biurų, bergždžiai tikėjosi atgauti pinigus.

Kaip pranešama, nusižudė apie 50 žmonių, praradusių santaupas MMM piramidėje.

S.Mavrodis sugebėjo išvengti kalėjimo, kai buvo išrinktas į parlamentą ir įgijo teisinę neliečiamybę. Vėliau jis slapstėsi, kol galiausiai buvo suimtas 2003 metais ir, nuteistas už sukčiavimą, kalėjo iki 2007 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)