Prieš kelis mėnesius už tą patį pažeidimą „Apple“ buvo skirta daugiau nei 10 mln. eurų bauda.

Rusijos federalinė antimonopolinė tarnyba savo pareiškime nurodė, kad „Booking.com“ „piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi Rusijos rinkoje, kaupdama informaciją apie apgyvendinimo vietas“.

Reguliuotoja apkaltino Amsterdame įsikūrusią platformą, kad ji įvedė viešbučiams ir nakvynės namams „pareigą įvesti ir laikytis kainų pariteto“.

„Viešbučiams tai reiškė, kad jie negalėjo savo paslaugų kituose pardavimo kanaluose įkainoti mažesnėmis kainomis nei „Booking.com“ platformoje“, – pažymėjo reguliuotoja.

Pasak jos, „Booking.com“ veiksmai ribojo konkurenciją rinkoje, taip pat pažeidė viešbučių interesus“.

„Booking.com“ pareiškė esanti „nusivylusi“ sprendimu, kurį ketina apskųsti.

„Mes visada prisidėjome prie turizmo pramonės plėtros ir esame tvirtai tikime, kad mūsų kainų pariteto praktika yra sąžininga ir leidžia „Booking.com“ palaikyti kelionių ekosistemą“, – sakoma bendrovės pranešime, kurį paskelbė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

„Tai ypač svarbu dabar, turizmo industrijai beprecedenčiu laikotarpiu, kuris ir toliau daro didžiulį poveikį „Booking.com“, mūsų partneriams ir visai pramonei“, – priduriama pareiškime.

Balandį Rusija skyrė „Apple“ daugiau nei 10 mln. eurų baudą už „piktnaudžiavimą“ dominuojančia padėtimi rinkoje, apkaltinusi amerikiečių technologijų milžinę pirmenybę teikiant jos pačios programoms.

Šį ketvirtadienį Rusija nubaudė „Facebook“, „Twitter“ ir „WhatsApp“ už tai, kad įmonės nesaugo Rusijos vartotojų duomenų vietiniuose serveriuose.

Rusija užblokavo daugybę svetainių, kurios atsisakė bendradarbiauti su valdžios institucijomis, įskaitant „LinkedIn“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)