Tai naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas.

„Dabar sudarome patikrinimų grafiką, pagal kurį tikrinsime Prancūzijos, Vengrijos, Italijos, Vokietijos, Danijos ir Nyderlandų įmones, – būtent šios šalys gali tapti pirmosiomis ES valstybėmis, iš kurių gali būti atnaujintas tiekimas į Rusiją, atšaukus atsakomąsias sankcijas ir embargą dėl afrikinio kiaulių maro“, – pastebėjo tarnybos vadovas.

Kaip apbrėžė S. Dankvertas, tam, kad galėtų tiekti kiaulieną, šios šalys turės atitikti Muitų sąjungos veterinarinius reikalavimus. Leidimas tiekti kiaulieną bus suteiktas ne visoms šių šešių šalių įmonėms, – tik toms, kurios atitiks Rusijos keliamus saugumo reikalavimus.

Dalyvauti Europos įmonių patikrinimuose galės Muitų sąjungos šalių veterinarijos tarnybų specialistai. Kitą savaitę jiems bus išsiųsti atitinkami laiškai, patikino S. Dankvertas.

2014 m. vasarą Maskva įvedė atsakomąsias sankcijas į tas, kurias prieš Rusiją įvedė JAV ir ES šalys dėl Rusijos vaidmens Ukrainoje. Rugpjūčio 7 d. Rusija paskelbė embargą tam tikrų produktų iš ES įvežimui. Nuo 2014 m. pradžios dėl afrikinio kiaulių maro buvo sustabdytas visos kiaulienos ir gyvų kiaulių importas iš ES.