Jis tokią prielaidą daro atsižvelgdamas į tai, kad draudimai įvesti ir Lietuvos bei Estijos įmonėms.

Pasak V. Dombrovskio, nėra pagrindo manyti, kad Latvijos gamintojai turi objektyvių problemų dėl kokybės, nes šalies Maisto-veterinarijos tarnyba, atlikusi patikrinimą "Randa" įmonėje, jokių pažeidimų nenustatė.

Jis pridūrė, kad žemės ūkio ministrė Laimduota Straujuma artimiausiomis dienomis susitiks su Rusijos žemės ūkio ministru Nikolajumi Fedorovu.

Kaip jau skelbta, Rusijos federalinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba "Rospotrebnadzor" iš Rusijos rinkos atšaukė 24 tūkst. šprotų "Libava" skardinių, pagamintų įmonės "Kolumbija". Prekyba šia produkcija buvo sustabdyta Maskvoje ir jos apylinkėse esančiose parduotuvėse "Perekrestok" ir "Ašan". Vartotojų teisių apsaugos tarnyba savo sprendimą paaiškino tuo, kad tyrimo metu paaiškėjo, jog gaminiai neatitinka Rusijoje galiojančių nuostatų, reglamentuojančių leistiną riebalų kiekį, organoleptines savybes ir energetinę maisto produktų vertę.

Šių metų sausio 13 d. priekaištų latviškiems šprotams pateikė ir Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba ("Rosselchoznadzor"). Tarnyba nurodo įmonės "Randa" pagamintuose šprotuose nustačiusi neleistiną benzopireno kiekį.