Apie tai laikraščiui „Diena“ papasakojo „ Rīgas piena kombināts“ savininkas Rusijos milijonierius Andrejus Beschmelnickis.

„Mes su „Valmieras piens“ iš principo susitarėme sujungti įmones. Taip bus sukurtas neginčijamas nacionalinis lyderis pieno perdirbimo srityje ir penkta pagal dydį tokio pobūdžio įmonė Baltijos šalyse. Visai pieno pramonei toks ryškus lyderis atneš didelę naudą, nes už rinkos plėtrą atsako būtent lyderis“, - įsitikinęs A. Beschmelnickis.

„Rīgas piena kombināts“ savininkas tvirtina, kad labai greitai pavyko susitarti dėl esminių sandėrio principų su kitu Rusijos verslininku Jevgenijumi Varovu, kuris neseniai tapo „Valmieras piens“ kombinato savininku, mat abu vyrai seniai vienas kitą pažįsta.

Sujungtoje įmonėje akcijų daugumą gaus „ Rīgas piena kombināts“ akcininkai. Naujos įmonės valdyboje bus abiejų susijungusių pieno kombinatų vadovai bei patyrę jų kolegos iš Rusijos.

Iš pradžių A. Beschmelnickis pats norėjo įsigyti „Valmieras piens“, tačiau sandoris neįvyko dėl informacijos trūkumo. „ Rīgas piena kombināts“ savininkas neigia, kad yra pažįstamas su buvusiu šalies premjeru Andriu Škele, kuris iki sandorio su J. Varovu buvo laikomas pagrindiniu asmeniu, priimančiu sprendimus dėl „Valmieras piens“ ateities.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją