Jie neteks apie 40 proc. turto, kai sąskaitose esantys pinigai bus konvertuojami į banko vertybinius popierius, BBC teigė ministras.

„Dėl tikslaus procento dar nesutarta, tačiau jis bus žymus”, - teigė jis.

Galutinė schema priklausys nuo vyriausybės sprendimo, kaip elgtis su pensijų fondais.

Visi Kipro bankai uždaryti iki ketvirtadienio – pasak centrinio banko, tai laikinos priemonės, kol bus įgyvendintas pagalbos planas.

Atvejį vadina unikaliu

Europos centrinio banko direktorius tarybos narys Benoit Coeure antradienį pareiškė, kad Kipro atvejis yra unikalus ir įstatymų leidėjai neturėtų galvoti kitaip. "Panašūs atvejai neplis, nes Kipro atvejis yra unikalus", - teigė jis interviu Prancūzijos radijui. Apie tai praneša "Dow Jones".

Pirmadienį euro zonos finansų ministrų grupės pirmininkas Jeroenas Dijsselbloemas sukėlė investuotojams paniką pareiškęs, kad panašios finansinės pagalbos sąlygos, t.y. indėlių apmokestinimas, gali būti taikomos ir ateityje. Vėliau J. Dijsselbloemas atsisakė tokių komentarų ir teigė, kad Kipro atvejis ypatingas.

"Manau, kad J. Dijsselbloemas suklydo šitaip pareikšdamas", - teigė B. Coeure.

Europos centrinis bankas ir toliau rems Kipro bankus. Tiesa, B. Coeure pareiškė, kad ir Prancūzijos bankai turi panašių keblumų kaip ir Kipras. Prancūzija turėtų mažinti valstybės išlaidas, o ne didinti mokesčius. Ekonomikos augimas 2013 m. turėtų atsigauti, tačiau kils jis tik 2014 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)