Oro uosto direktoriaus Leono Kvietkausko teigimu, antradienį iki pietų nenusileido nė vienas orlaivis - Palangos oro uostas buvo laikinai uždarytas. Dėl klampaus rūko teko atidėti kelis užsakomuosius reisus. Palanga nesulaukė penkių bendrovės "Lietuvos avialinijos" lėktuvų, buvo atidėti reisai iš Švedijos.

Kadangi reguliariųjų reisų atidėti negalima, aplenkę Palangą lėktuvai leidosi Kauno oro uoste.

L.Kvietkauskas sako, kad kiekvieną pavasarį, dėl šiam metų sezonui būdingo migloto oro, Palangos oro uostas patiria nuostolių.

"Esame prie pat jūros. Kol žemė nesušyla po žiemos, tol pajūris skendi rūke. Deja, šiemet patyrėme didesnių nuostolių nei įprastai, nes miglotų dienų buvo daugiau. Tikiuosi, kad savaitgalis ir praėjęs pirmadienis bus paskutinės tokios nesėkmingos tik prasidėjusio pavasario dienos", - kalbėjo L.Kvietkauskas.

Laikinai darbai buvo nutrūkę ir Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste bei bendrovėje "Smiltynės perkėla". Uosto direkcijos Laivų eismo tarnybos darbuotojų teigimu, antradienį iki pietų už uosto vartų stovėjo ir leidimo įplaukti laukė 8 laivai.

Dar prieš kelias dienas rūkas taip pat sutrukdė laivų švartavimosi operacijoms. Prastas matomumas privertė laivus laukti, kol rūkas išsisklaidys ir bus aiškiai matomos krantinės.

Uosto kapitonas Viktoras Lukoševičius tikino, kad sutrikus darbui uosto direkcija nepatirs jokių nuostolių. Kur kas liūdniau bus krovos kompanijoms ir stovėjusių už uosto vartų laivų savininkams.

UAB "Smiltynės perkėla" antradienį dirbo kaip ir įprastą dieną. Prastas matomumas keltų eismui netrukdė. Tačiau savaitgalį buvo valandų, kuomet meteorologinės sąlygos eismui buvo nepalankios. Nepaisant to, rūkas bendrovei nuostolių nepridarė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją