„Čia yra visiškas politikų sąžinės nebuvimas. Iš tikrųjų tie siūlymai, kurie ateina iš Seimo, kad panaikinti gegužės 1-ąją kaip poilsio dieną – visiškai nesusiję su pačia diena. Tai yra tiesiog noras atimti tam tikras socialines garantijas iš darbuotojų“, – pirmadienį Eltai aiškino I. Ruginienė.

„Ką reiškia poilsio diena? Tai reiškia, kad darbdavys privalo suteikti poilsio dieną daliai darbuotojų, o tie, kurie neišvengiamai turi dirbti, gauna dvigubą apmokėjimą. Keisti tai į vieną atostogų dieną reiškia teikti pasiūlymą, kuris blogina darbuotojų sąlygas“, – tikino ji.

Pasak LSKP pirmininkės, jeigu toks siūlymas būtų paremtas noru pagerinti darbuotojų sąlygas, projekto iniciatoriai siūlytų daugiau atostogų dienų.

„Jeigu mūsų liberalai būtų labiau sąžiningi, jie teiktų tiesiog pasiūlymus ilginti atostogas ir neatiminėtų nieko iš darbuotojų“, – tikino ji.

Taip pat I. Ruginienė tvirtino, kad pavykus atimti nedarbo dienos statusą iš gegužės 1 dienos, būtų stengiamasi taip padaryti su kuo daugiau laisvų dienų.

„Su gegužės 1 diena niekas neužsibaigtų. Ir panaikinus vieną poilsio dieną, būtų einama prie kitos.Ir taip keliautų ši politinė jėga per visas šventines dienas, kol tikslas, kad darbuotojai kuo mažiau ilsėtųsi, kuo daugiau dirbtų ir neštų visą gėri darbdaviams, bus pasiektas“, – teigė ji.

Seimui planuojama dar kartą teikti siūlymų paketą dėl gegužės 1-osios kaip šventinės, nedarbo dienos, statuso panaikinimo. Pakete numatoma skelbti šią dieną atmintina ir kompensuoti išbraukiamą laisvadienį dirbantiesiems kaip papildomą kasmetinių atostogų dieną.

Liberalų sąjūdžio narys Andrius Bagdonas su kolega Simonu Gentvilu Seimo rudens sesijoje tokį siūlymą buvo registravę 2 kartus. Vis dėlto, abu kartus jis buvo išbrauktas iš Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkės ir nepasiekė pateikimo stadijos.

Opozicijoje esantys socialdemokratai rudenį laikėsi pozicijos, kad toks liberalų siūlymas – populistinis. Algirdas Sysas pasisako prieš šios šventės naikinimą akcentuodamas, kad tai visai ne sovietinė, o tarptautinė, skirtingose pasaulio šalyse minima šventė. Todėl, jei šalyje yra gerbiamas darbas, pasak A. Syso, jos naikinti nereikėtų.

Bet liberalai tikisi, kad jau po kelių savaičių Seimas, jų iniciatyva, vėl diskutuos dėl siūlymo naikinti šią šventinę dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)