I.Ruginienė teigė, kad tokią Vyriausybės iniciatyvą vertina neigiamai.

„Jau ne kartą sakiau, kad visos Vyriausybės priemonės yra nukreiptos per jėgą paskiepyti žmones ir toks sprendimas reiškia tik vieną, priverstinį skiepijimą, kuris dar labiau padidins įtampą.

Man įdomu, kokios yra tokio sprendimo priežastys, kodėl reikėjo imtis tokių drastiškų priemonių. Medikai, mokytojai, socialiniai darbuotojai, jie yra 90 proc. paskiepyti, gamybos įmonėse imunizacijos lygis taip pat aukštas. Kas yra tie atsilikę žmonės, kurie nesiskiepija ir kodėl dabar dėl to turi kentėti visi?

Testo kaina – 70 Eur ir visi supranta, kad darbuotojas negalės susimokėti pats ir to kitaip nepavadinsi, kaip priverstiniu skiepijimu, nes kitos galimybės nėra“, – sakė ji bei pridūrė, kad tai – prievarta.

Inga Ruginienė

I.Rugienienė teigė prognozuojanti, kad toks sprendimas turės dvi pasekmes.

„Mes prognozuojame, kad čia bus du efektai.

Pirmas, priverstinis kelias didins nepasitikėjimą, bet kokiomis apsaugos priemonėmis, nes jos nukreiptos ne į apsaugą, o į priverstinį skiepijimą. Antras dalykas, tam tikri darbuotojai greičiausiai apsispręs palikti darbo vietas“, – sakė ji.

Darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas teigė palaikantis Vyriausybės sprendimą darbuotojams įvesti testavimą iš savo kišenės.

Danas Arlauskas

Jis teigė jau seniau kalbėjęs su premjere Ingrida Šimonyte apie tai, kad jei žmonės gali testuotis už valstybės pinigus, kodėl jie turėtų skiepytis ir, kad taip niekada nebus pasiektas norimas imunitetas.

„Aš vienareikšmiškai palaikau tą idėją ir džiaugiuosi, kad pagaliau yra priimtas geras sprendimas.

Aš manau, kad nei čia išeis daug darbuotojų, nei ką. Manau, kad tai nesiskiepijančius dėl mados reikalų paskatins tai padaryti“, – sakė jis.

Pasak D. Arlausko, darbdaviai darbuotojų testus galėtų dengti tik išskirtiniais atvejais, kalbant apie aukštos kvalifikacijos darbuotojus.

„Jeigu žmogus įmonei uždirba daug pinigų, įmonei tiesiog nesinorės jo prarasti. Jokio čia chaoso nebus“, – sakė jis.

Kad toks nurodymas įsigaliotų, dėl to dar turės balsuoti Seimas. Įstatymo projektą Vyriausybė teikia Seimui svarstyti skubos tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (552)