Kol kas mėsos kainos Halės ir Kalvarijų turgavietėse nepakito ir liko tokios pat, kaip praėjusį savaitgalį. Kilogramas veršienos kainavo apie 14-15 litų, jautienos filė - apie 30 litų už kilogramą.

Nesikeičia kiaulienos skerdienos kainos. Tokios mėsos mentės kilogramas, kaip ir prieš kelias savaites, kainavo 8 litus, karbonado - 12-13 litų, rūkytų lašinių - 9-12 litų, šviežių - iki 6 litų.

Halės turguje broilerių ketvirčių kilogramo kaina - daugiau kaip 6 litai, sparneliai - iki beveik 7 litų.

Žuvų paviljonuose asortimentas įprastas - gyvi karpiai po 8,60 lito už kilogramą, po 2-3 litus - kuojos, plakiai, karosai.

Šiemet šalies bitininkams medunešis buvo dosnus, todėl medus nėra brangus - 14-15 litų už kilogramą.

Halės ir Kalvarijų turguose prekystaliai raudonuoja nuo bruknių, spanguolių, daug aronijų.

Halės turgavietėje užkalbinta dzūkė iš Varėnos rajono Marcinkonių kaimo siūlė pirkti gražiai sunokusių spanguolių po 4 litus už litrą. Ji guodėsi, kad šiemet spanguolių derlius nėra gana gausus, uogoms pakenkė sausra.

Tačiau greta stovintis šnekus pavilnių gyventojas sausra nesiskundė ir krūvelėmis po 5 litus pardavinėjo raudonviršius, voveraites - po 6 litus už litrą.

Pigūs agurkai, po 0,80-1 Lt už kilogramą, keliasdešimt centų brangesni pomidorai. Bulvės - nuo 80 iki 1 lito už kilogramą, jų derlius, anot ūkininkų, užderėjo perpus mažesnis negu pernai.

Maisto saugos specialistai tikina, kad lietuviškos daržovės, vaisiai, grybai kokybiškai gana geri. Mūsų šalies miškuose surinkti grybai neviršija natūralaus radiacinio lygio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją