Todėl pamažu į Palangą plūsta solidesnio amžiaus poilsiautojai, o kurortas, nors ir gausiai laistomas lietaus, vis dar skelbia – atostogų sezonas Palangoje nesibaigė.

Šiltuoju metų laiku poilsiautojus džiuginusi Baltijos jūra dabar sulaukia vos saujelės besimaudančių drąsuolių. O ir paplūdimyje žmonių nedaug – visą savaitę kasdien pasirodantis lietus poilsiautojus privilioja tik trumpam iki tilto.

Paskutinį rugpjūčio savaitgalį užsidaro ir dalis pasilinksminimo vietų, vasarą pritraukusių daugiausiai jaunimo. Parduotuvėlės trumpina darbo laiką, o sezoninius darbuotojus keičia patys savininkai. Tačiau gintaro pardavėjai ir didžioji dalis kavinių dar neskuba – jie lauks poilsiautojų ir rudenį.

Ir toliau dirbti nusiteikusios kavinės susidūrė su darbuotojų stygiaus problema. J. Basanavičiaus gatvėje galima rasti ne vieną skelbimą „Ieškomi padavėjai“.

Tokį darbą vienoje iš Palangos kavinių vasarą dirbusi Asta patikino nuo rugsėjo taip pat vyksianti į mokslus: „Vasarai įpusėjus mūsų kavinėje buvo dvylika padavėjų. Baigiantis rugpjūčiui esame likusios tik penkios. O nuo rugsėjo visos paliekame Palangą, todėl savininkai ieško bent kelių žmonių, kurie galėtų dirbti visus metus“.

Lietuvius Palangoje stebinusios didžiulės kainos prasidedant rudeniui stipriai keičiasi – krenta apgyvendinimo įkainiai tiek viešbučiuose, tiek ir pas palangiškius. J. Basanavičiaus gatvėje gali rasti skelbimų, siūlančių nakvynę po 12 litų už naktį.

Kavinėse atsirado kur kas daugiau akcijų ir dienos pietų pasiūlymų, todėl pavalgyti galima kone perpus pigiau. Kai kuriose maitinimo įstaigose už 8 litus dabar siūlomas ne tik patiekalas, bet ir gėrimas prie jo.

Tokios sąlygos – puikus variantas kiekvieną litą skaičiuojančių pensininkų atostogoms. Ir iš tikrųjų – vos išėjus į J. Basanavičiaus gatvę plika akimi matyti, kad jaunimą vis dažniau keičia solidžios poros. Dabar – jų laikas linksmybėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)