Gamintoja teisme kaltino sandėlių savininkę, kad jos produkcija graužikų ekskrementais buvo užteršta „Dominari Logistika“ sandėliuose.

Panevėžio apygardos teismas spalio 18 dieną atmetė „Roquette Amilinos“ ieškinį. Pasak teismo, graužikai produkciją galėjo užteršti bet kuriame kelionės etape, įskaitant ir pačios gamintojos sandėlius.

„Galimybė prie produkcijos patekti graužikams buvo ne tik jas sandėliuojant atsakovės („Dominari Logistika“ – BNS) sandėlyje, bet ir jas laikant pačios ieškovės patalpose, bet kuriame laive, tarpiniuose uostuose ir sandėliuose, traukiniuose, produkciją nuo dviejų iki trijų mėnesių įvairiems vežėjams iš Lietuvos gabenant į JAV“, – rašoma teismo nutartyje.

„Roquette Amilina“ nuo 2017 metų rugpjūčio iki 2019 metų vasario „Dominari Logistikos“ sandėliuose šalia Panevėžio laikė 27 tonas kviečių glitimo, tačiau jį po kelių mėnesių nugabenus į JAV paaiškėjo, kad jis yra užterštas graužikų ekskrementais. Visa siunta buvo sunaikinta, o „Roquette Amilina“ patyrė 239 tūkst. eurų nuostolių.

„Roquette Amilina“ teisme įrodinėjo, kad jos produkcija buvo užteršta „Dominari Logistikos“ sandėliuose, tuo metu pastaroji aiškino, kad pasaugojusi ji grąžino gamintojai prekes ir dėl jų kokybės ji tuomet nereiškė pretenzijų.

Teismo nuomone, „Roquette Amilina“ nepateikė patikimų įrodymų, kad jos produkcija būtent sandėliuojant „Dominari Logistikos“ sandėliuose buvo užteršta graužikų ekskrementais.

„Byloje nustatytos aplinkybės objektyviai paneigia galimą priežastinį ryšį tarp produkcijos sugadinimo ir patirtos žalos, nes nepateikti įrodymai, kad iš sandėlio buvo grąžintos sugadintos, netinkamos kokybės prekės su graužikų užkratu ar pragraužtomis prekių pakuotėmis“, – pabrėžė teismas.

Nutartis per 30 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)