Iki šiol tik Šiauliuose kompleksinius prekybinės įrangos sprendimus vysčiusios ir iš ten tiekusios švedų kapitalo įmonės valdyba svarstė įvairias galimybes naujoms patalpoms Lietuvoje, tačiau apsistojo ties uostamiesčiu. Klaipėdos miestas tiko labiausiai dėl gerai išvystytos logistikos infrastruktūros ir jūrų uosto teikiamų privalumų.

Klaipėdos padalinys veiklą pradės liepos mėnesį, o pilnu pajėgumu dirbs jau rugsėjo pabaigoje.

„ROL Lithuania“ yra viena didžiausių švedų kapitalo įmonių Lietuvoje. Įmonėje dirba beveik 600 darbuotojų. Pernai įmonės pardavimo pajamos siekė 108 mln. eurų, o per pirmus penkis šių metų mėnesius pajamos augo 28 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2021 metais, ir pasiekė 53 mln. eurų.

95 proc. įmonėje pagamintos produkcijos eksportuojama į daugiau nei 30 skirtingų šalių.

„Patogi lokacija leis klientams pasiūlyti dar patrauklesnį ir patogesnį aptarnavimą. Įmonės klientai – pasaulinio lygio kompanijos, tokios kaip H&M, JYSK, McDonalds, Hugo Boss, IKEA ir kitos – todėl teikiamų paslaugų kokybė privalo būti nepriekaištinga“ – teigia Justinas Berneckis, „ROL Lithuania“ įmonės vadovas.

Naujuose 8 tūkst. kvadratinių metrų patalpose Klaipėdoje „ROL Lithuania“ vykdys kiek kitokius darbus nei Šiauliuose. Bus teikiamos sandėliavimo, pakavimo ir komplektavimo paslaugos, naujas padalinys veiks kaip galutinis gaminių surinkimo centras. Į jį bus pristatomos prekės iš įmonės tiekėjų Azijoje bei Europoje, atvežama Šiauliuose pagaminta produkcija ir atliekamas galutinis komplektavimo procesas. Šiuo metu intensyviai vyksta naujo padalinio įkūrimo darbai – montuojama įranga, pradeda dirbti IT infrastruktūra, baigiamas patalpų įrengimas.

Justinas Berneckis

„Rinkdamiesi patalpas, didelį dėmesį kreipėme į jų energetinį efektyvumą, lokaciją. Pavyko rasti patalpas, esančias šalia miegamojo rajono, tai užtikrins darbuotojams patogią kelionę į darbą. Energetinis efektyvumas svarbu ne tik dėl sąnaudų ir gamtosaugos, tai padeda užtikrinti ir patogias sąlygas darbuotojams: vasarą sandėliavimo patalpos bus kondicionuojamos, o žiemą – šildomos – šiandien tokį privalumą gali pasiūlyti ne kiekvienas logistikos centras“, – sako J. Berneckis.

Kadangi kuriamas visas atskiras filialas, įmonė kviečia prisijungti sandėlio darbuotojus, krautuvų vairuotojus bei pakuotojus. Anot vadovo, naujos komandos suformavimas – viena atsakingiausių užduočių, kuriai skiriamas didžiausias dėmesys.

„Net 10 esamų įmonės darbuotojų nusprendė persikraustyti iš Šiaulių į Klaipėdą, jie kartu su vadovais padės lengviau adaptuotis naujiems kolegoms, kurių planuojame įdarbinti penkiasdešimt“, – sako J. Berneckis.

Darbuotojų atrankos procesas jau įpusėjo tačiau ir toliau ieškoma naujų komandos narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)