Floydo Kenyono (Floido Kenjono) advokatai savo pareiškime teigia, kad iš tabako kompanijos "R.J. Reynolds Tobacco Holdings Inc." jie gavo 196 tūkst. JAV dolerių čekį. Antra pagal dydį JAV tabako bendrovė "R.J. Reynolds Tobacco Holdings Inc.", gaminanti tokias žinomas cigaretes kaip "Winston" ir ”Camel", nekomentavo teismo sprendimo.

Tesimas nusprendė, kad "R.J. Reynolds Tobacco Holdings Inc." yra atsakinga už F. Kenyono sveikatos būklę, įskaitant plaučių vėžį, ir liepė kompanijai sumokėti 165 tūkst. JAV dolerių kompensaciją. "R.J. Reynolds" pateikė bylos apeliaciją.

Bendrovės "British American Tobacco Plc" padalinys "Brown & Williamson Tobacco" tapo pirmąja rūkalus gaminančia įmone, kuriai buvo priteista sumokėti kompensaciją sergančiam rūkaliui. Tabako pramonės įmonės yra pralaimėjusios kelias tokio tipo bylas, tačiau iš karto pateikdavo teismui apeliacijas. 2001 m. Grady Carteris (Greidis Karteris) iš "Brown & Williamson gavo 1,1 mln. JAV dolerių kompensaciją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją