Artėjant meilės dienai – Vasario 14-ajai – ruošiasi ne tik sutuoktiniai ir mylimieji, bet ir verslas. Šįkart Valentino diena nedėkinga, bus minima pirmadienį, tad ir viešbučių rezervacijų skaičius beveik dvigubai kuklesnis nei pernai metais, šventinių pasiūlymų mažiau.

„Padidėjimą kažkokį matom rezervacijų, bet susijusį turbūt su tuo, kad yra ne savaitgalis, o pirmadienis, tai tokio lyginant su pernai metais, yra mažesnis susidomėjimas Valentino dienos skyreliais“, – komentuoja „Priejūros.lt“ IR „Prieežero.lt“ vadovas Laurynas Šertvyčius.

„Pasižiūrėjom situaciją, kad didžiuosiuose miestuose tikrai nėra didelio suaktyvėjimo ir yra nemažai viešbučių, kurie siūlė programą visam savaitgaliui ir tikėjosi labai ir su muzika, ir su vakarienėm, tikėjosi, kad žmonės atvažiuos gal su nakvyne viena ar kita, tačiau panašu, kad taip nevyksta“, – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Tačiau situacija kur kas geresnė pajūryje – Valentino dieną kai kurie minės dalyvaudami stintų šventėje Palangoje, o nakvynės kainos čia pakilusios dešimčia, dvidešimčia procentų.

„Visai kitas vaizdas yra tarkime Palangoje, nes sutampa su Stintų švente, tai ten praktiškai vietų jau nebėra, tai labai taip yra svyruojančiai. Klaipėdoj yra štilius visiškas, nebent tik tie, kurie atvažiuoja į stintų šventę apsigyvena, tai realiai yra šį savaitgalį ateinantį tai Palangoj daugiausiai bus žmonių“, – teigia E. Šiškauskienė.

„Palanga yra vienareikšmiškai. Nes vien stintų šventės skyrelis pastarąją savaitę yra aplankomas gerokai daugiau negu tūkstantį kartų per parą. Kai kuriom dienom ir du tūkstančiai ir kiekvieną dieną vis daugėja tų apsilankymų“, – komentuoja L. Šertvyčius.

Šiškauskienės teigimu, apskritai kainos viešbučiuose nukritusios, o verslininkai jų kelti bent jau kol kas tikrai neketina.

„Viešbučiuose tai yra tikrai jos nukritusios, nes užimtumai dabar yra apie 20-30 procentų, kol nėra miestuose ypatingai užsieniečių, kurie užpildydavo apie 75 proc. vietų, tai kol jų nebus ir negrįš turizmas į įprastines vietas... Tai žinot, galim mes kiek norim kelti tas kainas, tai nelabai yra kam gyventi“, – sako ji.

Populiari lokacija švęsti Valentino dieną ir ežerai. Šertvyčio teigimu, itin paklausūs nameliai dviems. Tokių namelių vietos graibstomos sparčiai. O kainos, pasak Šertvyčio, nesikandžioja. Vietą nakvynei namelyje galima rasti ir už 50 eurų, tačiau tai tikrai nebus prabangūs apartamentai.

„Manau, kad turėtų pasiruošti tiek, kiek kainuoja poilsis eilinį savaitgalį kažkur Lietuvoje, pridėti gal 10 proc. prie tos kainos. O jeigu nuo kainos, na, imkime jau nakvynės vietas, kurios yra populiaresnės, ne tas, kur lova gaunama ir pagalvė, tai sakykime, nuo 50 eurų, galbūt parai, iki 600 ar 800 eurų“, – komentuoja L. Šertvyčius.

Valentino dienai ruošiasi ne tik apgyvendinimo, bet ir maitinimo sektorius. Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas sako: Valentino dieną lietuviai švęsti mėgsta.

„Iš tikrųjų, tie, kas yra paskelbę kaip specialią dieną ir daro tas rezervacijas, tai iš tikrųjų pildosi ir sparčiai pildosi ir kai kur vietų visai nėra“, – sako Viešojo maitinimo įstaigų asociacijos vadovas Liutauras Čeprackas.

Šiškauskienės teigimu, restoranuose kainos pakilusios 6-8 procentais dėl didelio kiekio bankrotų, didžiulių energijos kaštų, didėjusio minimalaus atlyginimo ir kitų priežasčių, todėl lietuviai turi būti pasiruošę sumokėti daugiau. Čepracko teigimu, yra ir kita priežastis, kodėl vakarienė galėtų kainuoti brangiau.

„Vis tik, per Valentino dieną mes turime tokią vyraujančią tendenciją, kad žmonės vaikšto poromis. Ir iš tiesų restoranams iš dalies netgi nėra labai į naudą, dėl to, kad keturviečiai staliukai vis tiek yra okupuoti dviejų žmonių. Tai greičiausiai, vėlgi, viskas priklauso nuo vietos, kai kurios galbūt sakykime darydami šitą pasiūlymą įvertina ir tai, galbūt šiek tiek ir kilsteli kainą. Yra ir po 50 ir po 65, ir po 80 eurų. Vėlgi, viskas priklauso nuo vietos“, – teigia L. Čeprackas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)