„Aš nesinaudoju „Revolut“, galbūt dėl to, kad esu senamadiškas, nelabai domiuosi tokiais finansiniais intrumentais, taip man nelabai įdomu ir kriptovaliutos, nors kažkas mane reklamavo, kaip žmogų, kuris jas rekomenduoja“, – laidoje sakė R. Karbauskis.

Paklaustas apie tai, ar mano, kad šis bankas turi saugumo spragų, R. Karbauskis patikslino, kad klausimų dėl šio banko kyla pačių įvairiausių.

„Aš informaciją gaunu kaip ir visi Seimo nariai, tos pačios institucijos bėdų žinome Jungtinėje Karalystėje. Klausimų dėl „Revolut“ kyla, Vyriausybė, Seimas ir pats „Revolut“ rengs papildomus tyrimus. Daugelis dalykų, kurie yra susiję su „Revolut“ turi sąsajų su Rusija, su Rusijos rinkomis“, – „DELFI diena“ komentavo R. Karbauskis.

Paklaustas apie tai, ką mano apie krizės tyrimą Seime, R. Karbauskis atsakė, kad žmonės tiesiog neatliko savo pareigų.

„Kai tyrimas Lietuvos banko vadovui primena santykius su lavonais, tada supranti, kad ta kontrolė, kuri turėjo būti vykdoma tuo laiku po krizės, tai paprasčiausiai supranti, kad žmonės neatliko savo pareigų, o dabar viešųjų ryšių kampanijos bando tiesiog nužeminti Stasį Jakeliūną, vietoje to, kad atsakytų į klausimus“, – laidoje sakė R. Karbauskis.

Kalbėdamas apie tai, kaip vertina finansų ministro darbą. R. Karbauskis pabrėžė, kad neturi jokių pretenzijų.

„Žmogus daro savo darbą, jį daro sąžiningai, neturiu jokių pretenzijų, o kaip vertina premjeras, tai jis geriau žino. Mes nesikalbame apie tai, kaip kuris ministras atlieka savo darbą, mes kalbame kokius Vyriausybė bando atlikti darbus, džiaugiuosi, kad premjeras yra labai atviras“, – DELFI sakė R. Karbauskis.

DELFI primena, kad Seimas ketvirtadienio posėdyje po svarstymo nutarė kreiptis į Vyriausybės komisiją, kuri dar kartą įvertintų „Revolut“ atitikimą nacionalinio saugumo interesams.

Pasak Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Stasio Jakeliūno, po licencijos išdavimo „Revolut“ paaiškėjo konkrečios aplinkybės, kurios verčia suklusti. „Tėvo („Revolut“ vadovo. – ELTA) pareigos gana įtakingos, ryšiai su kitais žmonėmis yra ilgamečiai. Žinome, kokią tiesioginę įtaką, geopolitinę taip pat gali turėti Kremlius šitai organizacijai. Per tuos ryšius galima veikti „Revolut“, kai jis taps dideliu, galbūt europiniu banku. Tada „Revolut“ gali tapti pažeidžiamas ir padaryti neigiamą įtaką visai finansų sistemai ne tik Lietuvoje, bet ir ES. „Revolut“ veikime aš įžiūriu visus galimos krizės židinio požymius. Kai jis užaugs didelis, gali sukelti sisteminę riziką finansų sistemai“, – kalbėjo BFK pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)