Kaip nurodo „Revolut”, muziejuose ir kino teatruose pirmą šių metų ketvirtį mokėjimų kortele atlikta 89 proc. mažiau.

„Revolut“ mokėjimų duomenys rodo, kad pramogos vis dažniau keliasi į internetą – e. knygų, filmų, muzikos, žaidimų platformas. Joms skirtų mokėjimų pirmą šių metų ketvirtį, lyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, kone trigubėjo net ir eliminavus „Revolut“ vartotojų skaičiaus augimo įtaką”, – teigiama pranešime.

Taip pat pastebima, kad 58 proc. padaugėjo mokėjimų už švietimo paslaugas.

Dėl tebesitęsiančių karantino ribojimų maistą tik išsinešti siūlančiose viešojo maitinimo vietose buvo atlikta 40 proc. mažiau mokėjimų nei prieš metus.

„Atsiskaitymų kortele apimtys rodo, kad šiemet maitinimo sektorius net ir be lauko prekybos jau šiek tiek geriau prisitaikęs prie pandeminės realybės. Kovą atsiskaitymų kiekis kavinėse, baruose ir restoranuose, tiekiančiuose maistą išsinešti, siekė praėjusių metų gegužės lygį, kai jau buvo leidžiama lauko kavinių veikla“, – sako „Revolut“ vadovas Lietuvoje Virgilijus Mirkės.

Atsiskaitymai sporto klubuose pirmą šių metų ketvirtį taip pat buvo beveik sustoję, palyginti su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, šį ketvirtį mokėjimų buvo 87 proc. mažiau.

Kaip nurodo „Revolut”, mokėjimų už kelionę autobusu ar traukiniu atsiskaitymų pirmą šių metų ketvirtį buvo 79 proc. mažiau nei pernai, mokėjimų už taksi paslaugas – 52 proc. mažiau.

„Revolut“ mokėjimų duomenys teberodo stiprų nuosmukį apgyvendinimo sektoriuje. Atsiskaitymų kortele už viešbučius, SPA ir apgyvendinimo paslaugas pirmą šių metų ketvirtį tebebuvo 56 proc. mažiau, palyginti su praėjusių metų pirmu ketvirčiu.

„Sveikatos ir sveikatinimo paslaugų sektoriuje ypač didelis atsiskaitymų kortele augimas fiksuotas apmokant už odontologijos paslaugas – mokėjimų atlikta 75 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai“, – teigia bendrovė.

Tuo metu maisto produktų parduotuvėse ir prekybos centruose šių metų pirmą ketvirtį mokėjimo operacijų atlikta 73 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Prekybai persikėlus į internetą, taip pat pastebimai augo mokėjimų už kurjerių paslaugas, atsiskaitymų kiekis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 166 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)