Apie prie Naujosios perkėlos Klaipėdoje įsikūrusį restoraną „Ridikai“ sklando daug gandų – čia tik šviežias maistas, pagamins iš to, ką turi, čia nėra meniu ir nenusipirksi kokakolos. Kodėl tiek daug kalbama, tačiau mažai žinoma apie nedidelį restoraną uostamiestyje, galima sužinoti tik į jį užsukus. Restorano savininkas ir šefas Dainius žurnalistams iškart atkerta, kad reklamos jiems nereikia, o klientų daugėja ir taip.
© DELFI / Tomas Vinickas

Pusantrų metų veikiantis restoranas ketvirtadienio vidurdienį užpildytas. Neretai norint gauti laisvą vietelę tenka iš anksto užsirezervuoti vietą. Kaskart į maitinimo įstaigą atvykęs klientas nežinos, kuo pavaišins virtuvės šefas.

Virėjas ir restorano savininkas iškart atsisako kalbėti su žurnalistais. Pietų metas – pats įkarštis: nėra laiko kalbėti, reikia lakstyti į virtuvę, aptarnauti klientus bei žiūrėti, kokių produktų dar likę patiekalams. Dainius mandagiai pasiūlo pasikalbėti su draugu, kuris kavinėje valgo bene kasdien ir kaip tik laukia įmantriai paruoštos prancūziškos vištienos.

Kaip pasakoja vaikinas, atvykus į šį restoraną niekada negali žinoti, ką pasiūlys jo savininkai. Gaminama iš tų produktų, kuriuos tą dieną pavyksta gauti šviežius. Kepsniai, lazanija, makaronai, salotos – viskas gaminama iš vietos tiekėjų pirktų produktų. Makaronus restoranas pasigamina pats.

Todėl tikėtis, kad atsisėdus prie staliuko į rankas bus įbruktas meniu – neverta. Restorane ant sienos kabo vienintelė lenta, kurioje parašyta, kas šiandieną gali atsirasti ant jūsų pietų stalo.

Prie klientų nuolat pribėga virėjas Dainius, kuris pasiteirauja, ar viskas gerai. Radote mėsoje kremzlę? Nieko tokio, jums bus pritaikyta nemaža nuolaida.

Restorano darbuotojai ilsisi nuo virtuvės tik pirmadieniais. Tuomet maitinimo įstaigos durys uždarytos. Naktipiečių čia tikėtis taip pat nevertėtų. Klientai maitinti baigiami apie 9-10 val. vakaro.

Nuolat „Ridikuose“ besilankantis klaipėdietis pastebi, kad restorane matyti vis tie patys veidai: „Tikriausiai paragauja ir supranta, kodėl verta vėl čia atvažiuoti“.

Maitinimo įstaigoje taip pat galima užsisakyti, ko tik norite. Jei virtuvėje bus reikiamų produktų, patiekalas bus pagamintas pagal užsakymą.

„Čia yra tik šviežias maistas. Jei virėjui pasiūlys kas nors įsigyti šaldytos žuvies, tai žmogus gali būti pasiųstas. Nėra čia keptų duonų, mikrobangės ar kokakolos. Jei klientas nori ko nors prie alaus, tai jam gali pasiūlyti mėsytės papjaustyti“, - kalbėjo restorano lankytojas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Vokietijos žemės ūkio produktų eksportas pernai pasiekė rekordinį lygį (1)

Vokietijos žemės ūkio produkcijos eksportas 2017 metais pasiekė aukščiausią lygį - 78,3...

Siūloma PVM taikyti lanksčiau (16)

Ketvirtadienį Europos Komisija pateikė siūlymus dėl taisyklių, kuriomis siekiama leisti...

Alkoholio ribojimai – ne problema: pirkėjai prisitaikė (238)

Norint įsigyti alkoholio didesnių problemų nekyla, tiesiog tenka labiau planuoti ir paprašyti...

Registrų centrui nurodyta patikrinti, ar darbuotojai tinkamai deklaruoja interesus (2)

Registrų centro vadovybė turės patikrinti, ar įmonės darbuotojai tinkamai deklaruoja privačius...

Slidinėjimo kurortus Kirgizijoje atranda ir europiečiai (4)

Garsėjanti kalnais Kirgizija vilioja alpinistus profesionalus ir mėgėjus pasivaikščiot po...

Top naujienos

Liūdnai pagarsėjęs „Lexus“ vairuotojas: gavau nuo pareigūnų normaliai (65)

Ketvirtadienį į Vilniaus miesto apylinkės teismą atžygiavo liepos mėnesį siautėjęs...

Darbo vietą susikūrė atsidūrusi gyvenimo duobėje: liko viena su dvynukais ant rankų (19)

Su Lina Šukiene susitikome jos įkurtame vaikų žaidimo kambaryje. Švelniais spalvų tonais...

Vis daugiau paauglių tampa žudikais: skaičius išaugo beveik trigubai (160)

Lietuvos policija pastebi nerimą keliančią tendenciją: vis daugiau paauglių nesibaido paimti...

Karbauskis žada išviešinti dalį LRT dokumentų: to net nebuvo įmanoma įsivaizduoti papildyta Siaurusevičiaus komentaru (1001)

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis žada paviešinti dalį Lietuvos radijo ir...

Gatvės remonto darbai sustos neprasidėję - kalta žiema (2)

Rekonstruojant Klaipėdos Tilžės gatvės atkarpą nuo geležinkelio pervažos iki žiedinės...

Kaip veiks vienintele likusi Valstybinių miškų urėdija (2)

Lietuvoje nebeliko 42 valstybinius miškus valdžiusių urėdijų – antradienį Registrų centras...

Ekspertas: po „Brexit“ britams reikėtų imtis naujo vaidmens Europoje (7)

Politikos komentatorius Edwardas Lucasas teigia, kad Didžioji Britanija pernelyg ilgai...

Gyvai / Eurolygos mūšis Kaune: „Žalgiris“ – Valensijos „Basket“ (27)

Dar emocijoms po pralaimėjimo Bamberge neatslūgus Kauno „Žalgirio“ (11-7) laukia naujas...

Plinta naujas sukčiavimo būdas – Lietuvoje jau yra nukentėjusiųjų (145)

Pažadais apie lengvai uždirbamus pinigus patikėję ir nepatikimose interneto svetainėse į...

Maskvos reakcija į Ukrainos sprendimą: tai pasiruošimas karui (125)

Rusija ketvirtadienį pareiškė, kad naujas Ukrainos priimtas įstatymas, pripažįstantis...