Šį forumą, rengiamą gegužės 22-24 dienomis, Rusija pristato kaip alternatyvą Davoso pasaulio ekonomikos forumui, kasmetiniam pasaulio verslo lyderių susitikimui.

Forume didžiausių pasaulio ekonomikų verslo atstovai aptars tarptautinės prekybos, infrastruktūros plėtros, finansinio reguliavimo, investicinio klimato gerėjimo, valdymo atvirumo ir kokybės, užimtumo klausimus, praneša ITAR-TASS.

Pirmąją forumo programos dieną suplanuotos 37 įvairaus formato sesijos. Jose bus svarstomos tiek pasaulio, tiek Rusijos ekonomikos problemos.

"Kalbant apie programą, mano požiūriu, ji įdomesnė nei pernai. Pasigirdo nuomonių, neva daliai dalyvių atsisakius dalyvauti forume, kai kurios diskusijos sužlugs, tačiau negalima kalbėti apie masinį užsienio dalyvių atsisakymą, taip nėra, tiesiog vietoj kompanijų pirmųjų asmenų dalyvaus antrieji asmenys", - pareiškė Rusijos ekonomikos plėtros ministerijos vadovo pavaduotojas Sergejus Beliakovas.

Kaip jau gegužės pradžioje skelbė žiniasklaida, 34 Vakarų verslo lyderiai atsisakė planų dalyvauti kasmetiniame Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume, reaguodami į krizę Ukrainoje. Forume nusprendė nedalyvauti tokių kompanijų kaip "Deutsche Bank", "Alcoa","PepsiCo", "Siemens" vadovai, rašė Rusijos dienraštis "Izvestija".

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas gegužės pradžioje sakė, kad tokie pasikeitimai neturės jokios įtakos forumo programai.

Šių metų vykstančio forumo leitmotyvu pasirinktas "Pasitikėjimo stiprinimas reformų epochoje". Bus svarstomos tokios temos, kaip pasaulinio augimo ir augimo besivystančiose rinkose perspektyvos, inovacijos energetikos sferoje, privačių investicijų pritraukimas į infrastruktūrą.

Į Sankt Peterburgo ekonomikos forumą atvyks apie 6,5 tūkst. svečių, tarp jų 609 užsienio ir Rusijos korporacijų vadovai. 75 valstybės į forumą nusiuntė oficialias delegacijas.

Forumo biudžetas šįmet viršijo 1 mlrd. rublių (70 mln. Lt), iš kurių valstybės lėšos sudaro tik apie 45 mln. rublių (3,3 mln. Lt).

„GDF Suez" vadovas: "Gazprom" patikimumas bus patikrintas

Rusijos dujų bendrovės "Gazprom", kaip dujų tiekėjos Europos vartotojams, patikimumas bus patikrintas artimiausiais mėnesiais. Apie tai pareiškė "GDF Suez" vadovas Jeanas-Francoisas Cirellis Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume.

Kompanijos vadovas pareiškė, kad dabartinėmis aplinkybėmis, iškilus grėsmei, kad bus nutrauktas rusiškų dujų tranzitas per Ukrainos teritoriją, labai svarbu, kad įsipareigojimai, susiję su anksčiau sudarytomis sutartimis, būtų vykdomi visa galia.

"Tiekimo patikimumas bus tikrinamas artimiausiais mėnesiais. "Gazprom" patikimumas taip bus patikrintas artimiausiu metu", - pareiškė jis.

J. F. Cirellis pripažino, kad dujos, be jokios abejonės, yra svarbi kuro rūšis ir išliks tokia ir ateityje. "Angliai, kaip kurui, šiandien taip pat gali būti priskirtas svarbus vaidmuo", - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)