„Yra gerai, jog Vyriausybė svarsto visokias išeitis, jog nereikėtų pilno karantino ir pilno uždarymo. Kitas dalykas, su sektoriumi eilinį kartą nėra tariamasi ir konsultuojamasi, mūsų veikla yra ribojama nuo pirmo karantino, tai diskusija yra labai reikalinga“, – BNS sakė Renginių industrijos asociacijos valdybos pirmininkas V. Petreikis.

Jis taip pat teigė nustebęs, kodėl ribojimai apims ir renginius lauke, nes šie, anot jo, vyksta saugiai.

Pasak V. Petreikio, nepaisant to, ar renginiai vyksta su galimybių pasu, ar be, renginių verslas vis dar veikia nuostolingai, todėl jam turėtų būti kompensuojama bent iš dalies.

„Sektorius vis dar patiria nuostolių dėl besitęsiančios situacijos, ribojimų ar naujų reguliavimų, mes neturime jokio dėmesio sektoriaus gelbėjimui ir finansinei pagalbai“, – teigė jis.

Be to, V. Petreikio teigimu, Vyriausybė turėtų pasiūlyti gerus techninius sprendimus, kaip užtikrinti visų žmonių, atvykstančių į renginius, patikrą.

Jei Vyriausybė pritars, pakeitimai dėl apribotų paslaugų ir veiklų žmonėms, neturintiems galimybių paso, įsigaliotų nuo rugsėjo 13 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją