„Džiaugiamės, kad dialogas su Vyriausybe pradeda vystytis ir sprendimai yra grįsti mūsų siūlymais ir raginimais. Iš principo vertiname pozityviai ta aiškumo prasme, kuris dabar yra pateiktas. Aišku, tikėtis, kad vasarą labai dideli pokyčiai įvyks, mažai optimizmo turime.

Renginių ciklas yra mažiausiai 6 savaitės iki renginio, ar tai būtų bilietinis renginys, ar komercinio pobūdžio, ar įmonės šventė, vis tiek suplanuoti (renginį – ELTA) maždaug yra 4-6 savaičių ciklas.

Jeigu dabar pasakoma, kaip bus galima gyventi ateinantį mėnesį, tai nelabai turės įtakos naujiems renginiams. Žinoma, tai turės teigiamą įtaką renginiams, kurie jau yra suplanuoti, pradėtos bilietų prekybos. Jei organizatoriai galės užtikrinti reikiamus atstumus, galės tiesiog daugiau žmonių tą renginį pamatyti“, – Eltai sakė G. Jaunius.

„Tai gera žinia, bet svarbiausia, kad yra aiškumas, ko tikėtis rudenį“, – pridūrė jis.

Renginių industrijos atstovo teigimu, didžiulė atsakomybė renginių organizatoriams tenka dėl saugumo.

„Šioje vietoje niekas atsakomybės nesikrato, bet mes tikimės, kad bus labai aiški metodika, kaip saugumas turėtų būti užtikrinamas, ar tai tik informacija, ar tai ir fiziniai ribojimai, kad atstumai būtų išlaikyti. Tai nesinorėtų nesusipratimų, dėl to aiški metodika duotų visiems labai aiškų pagrindą“, – teigė G. Jaunius.

„Vertinimas (plano – ELTA) dvejopas, – iš vienos pusės, labai gerai, kad aiškumas yra, iš kitos pusės,u tos žinios, kaip saugumą turėsime užtikrinti, dar šiek tiek trūksta, bet tikimės, kad procese visa tai netrukus susidėlios“, – tęsė jis.

Kol kas, anot jo, renginių organizatoriai tikisi, kad situacija dėl pandemijos neblogės ir renginiai galės vykti pagal planą.

„Kaip ir bet koks kitas verslas, visi turi gyventi pasidėję ant stalo mažiausiai tris scenarijus – optimistinį, pesimistinį ir kažkokį racionalų vidurkį. Mes dabar planuojame gyvenimą, kad jis bus toks stabilizavęsis, kaip yra šiandien, kad situacija nepablogės. Jei situacija pablogės, mes jau turime susiformavusį precendentą, kas tokiu atveju turi nutikti su renginiais, su bilietus įsigijusiais žmonėmis. To aiškumo bet kuriuo atveju bus daugiau, todėl sėti nerimo, neužtikrintumo pagrindo nėra“, – Eltai teigė G. Jaunius.

Vyriausybė ketvirtadienį pasitarime pritarė Kultūros ministerijos parengtam Kultūros ir sporto renginių dalyvių skaičiaus didinimo planui, kuris būtų taikomas liepos 17–rugsėjo 30 dienomis, primena ELTA.

Nuo liepos 16 iki 31 dienos uždarose erdvėse, laikantis ne mažesnio nei 2 metrų atstumo, dalyvių skaičius renginiuose galėtų siekti 400, rugpjūčio 1-15 dienomis – 500, o rugpjūčio 16-31 dienomis – 600.

Visą šį laikotarpį atvirose erdvėse vykstantiems renginiams galiotų 1000 dalyvių apribojimas.\

Plane numatoma, kad nuo rugsėjo 1 dienos dalyvių skaičius nebus ribojamas tiek uždaruose, tiek atviruose renginiuose, o renginiai bus vykdomi pagal Kultūros ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų parengtas rekomendacijas.

Uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja daugiau kaip 700 dalyvių, erdvė, skirta žiūrovams, turėtų būti užpildyta ne daugiau nei 50 proc.

Pažymima, kad, keičiantis COVID-19 situacijai, šis planas gali būti tikslinamas arba atšaukiamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)