Įmonės plėtrą skatina nauji užsakovai Skandinavijos bei Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) rinkose.

„Į Latvijos, Švedijos, Estijos rinką įžengėme dar visai neseniai. Kukliai skaičiavome ir planavome, kad Švedijoje suteiktos paslaugos sudarys bent 5 proc. nuo 1,3 mln. eurų pernai siekusios apyvartos. Tačiau metų pabaigoje turėjome jau visus 10 proc. Mums tai tikrai didelis proveržis. O galutinį sprendimą dėl plėtros paskatino gauti nauji užsakymai iš NVS rinkų“, - sakė bendrovės „Spektrus EU“ direktorius Andrius Večiorkus.

Kaip teigiama pranešime, dešimtmetį veikianti ir Panevėžio Laisvosios ekonomikos zonoje įsikūrusi bendrovė „Spektrus EU“ į pirmojo cecho statybas investavo per 1 mln. eurų.

Vykdydama plėtrą įmonė pirmiausia imsis naujojo cecho planavimo darbų, kurie, kaip rodo praktika, užtrunka ilgiau nei pačios statybos.

Anot bendrovės direktoriaus, tikimasi, kad antrąjį „Spektrus EU“ plėtros etapą pavyks įgyvendinti dar šiemet, nes tai kritinė sąlyga, leidžianti patenkinti Rytų rinkos poreikius. Be naujų gamybos patalpų įrengimo įmonė ketina atnaujinti dažymo technologinę bei metalo apdirbimo linijas, taip pat priimti naujų darbuotojų.

„Reklamos rinka šiuo metu tikrai labai aktyvi, prekybos tinklų, vartojimo prekių gamintojų bei kitų prekės ženklų noras plėstis, skelbti akcijas, keisti logotipus, iškabas, atnaujinti prekyviečių eksterjerą bei interjerą pastaruoju metu itin intensyvus. Mums tai reiškia, kad turime rinkai nuolat siūlyti ne tik naujus, bet ir greitus sprendimus“, - aiškino A. Večiorkus.

Planuojama bendrovės „Spektrus EU“ metinę apyvartą išauginti maždaug trečdaliu jau 2020 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)