„Šalies ekonomika sėkmingai įveikė pandemijos egzaminą – duomenys rodo, kad nesuklupo ir prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą. Nepaisant beprecedenčio energetinių išteklių kainų kilimo ir kitų iššūkių, ekonominių vertinimų rodiklis išlieka faktiškai stabilus, o šalies ekonomika demonstruoja atsparumą iššūkiams“, – teigia finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Tokį „Moody’s“ agentūros ekspertų sprendimą nulėmė trys pagrindiniai veiksniai: nors išaugo geopolitinė įtampa, visgi narystė NATO užtikrina saugumo garantijas, taip pat pastebėtas ryški pažanga, stiprinant Lietuvos energetinį saugumą, bei matomi teigiami lūkesčiai dėl Lietuvos ekonominio ir fiskalinio atsparumo Rusijos invazijos į Ukrainą šalutiniam poveikiui.

„Moody’s“ Lietuvos kredito reitingus paskutinį kartą buvo pagerinę 2021 m. vasarį, kai 2015 m. suteiktas A3 (teigiama perspektyva) ilgalaikio skolinimosi reitingas buvo pakeltas į A2 (stabili perspektyva).

Kita tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch Ratings“ Lietuvai yra suteikusi ilgalaikio skolinimosi reitingą „A“ (stabili perspektyva), „S&P Global Ratings“ – „A+“ (stabili perspektyva), „DBRS Morningstar“ – „A“ (teigiama perspektyva).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją