„Ši išvyka į Melnragę mūsų planuose įrašyta jau senokai. Tikrinsime, ar verslininkai turi visus reikalingus dokumentus lauko prekybai. Be to, turime patikrinti gyventojo skundą. Vienam melnragiškiui nepatinka jo kaimyno šunys. Esą jie tuštinasi kieme, ant pievelės ir net terasoje. Dieną naktį loja ir kitaip trikdo rimtį. Aišku, stebėsime, ar negirtuokliaujama viešoje vietoje, ar nėra rūkančiųjų pliažuose. Nors tokiu oru vargu ar kas nors vyks į pliažą“, - abejojo Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Skundžiamojo nerado namie

Netoli kopų stovinčiame daugiabutyje, kurio viename butų laikomi kaimynams ilsėtis neleidžiantys šunys, buvo tylu. Tiesa, kitoje gatvės pusėje ant žemės puikavosi nesurinkti keturkojų ekskrementai. Tačiau nesigirdėjo nei šunų lojimo, nei kaimynų barnių. Be to, pareigūnai namie nerado nei skundo autoriaus, nei skundžiamojo.

Smalsumo įveikta balkone pasirodė kažkokia moteriškė. Tai buvo skundo autoriaus žmona Alma. Ji patvirtino, kad kaimynas turi du nedidelius šunelius, kurių plaukai, ypač šėrimosi metu, jai sukelia alergija. „Mes kas savaitę plauname laiptinę. Tai šunų šėrimosi metu aš geriu vaistus nuo alergijos – ten pilna plaukų. Tačiau triukšmo jie daug neskleidžia. Pakalbėjome su žmogumi, tas matyt ėmėsi priemonių“, - svarstė moteris.

Moteris pridūrė, kad reidą reikėjo surengti prieš du mėnesius: „Tada būtumėte matę, kiek čia šunų mėšlo. Dabar tai jau susitvarkėme“.

Uždaręs namo kiemo vartelius V. Valys paaiškino, kad kol kas bausti nėra už ką. „Šunys neloja. Palaidi nelaksto. Skundą patikrinome, dabar vyksime toliau“, - kalbėjo pareigūnas.

Į pliažą šuo nenuėjo

Kita stotelė – bendras pliažas, kuriame pamėgo deginti nuogos moterys. Deja, tądien pūtė stiprokas vėjas, todėl pareigūnai nerado nė vienos nuogalės.

Užtat sutiko į pliažą risnojantį pudelį. Šuns šeimininkė, pamačiusi uniformuotus žmones, čiupo jį į glėbį ir ėmė teisintis, esą šunelis ramus ir aplinkiniams pavojaus nekelia.

Tačiau pareigūnai buvo nepermaldaujami – jie baksnojo pliažo prieigose įrengtą informacinę lentą, kurioje aiškiai pažymėta, jog šunis vestis draudžiama. Moteris pakluso ir tekina nunešė savo šunelį į automobilį.

„Ši moteris neturėjo nei pavadėlio šuniui vesti, nei antsnukio, nei maišelio ekskrementams surinkti. Darome prielaidą, kad šuo būtų teršęs pliaže ant smėlio. Todėl moteris paprašyta atvykti į skyrių. Nežinau, kokią sankciją jai skirsime. Paprastai pasiribojame įspėjimu arba minimalios baudos, siekiančios 10 litų, skyrimu“, - „Delfi“ sakė Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Eugenijus Gabrėnas

Sustabdė išgertuves

Tuo metu iki pat kopų atvažiavo mažalitražis automobiliukas, kurio vairuotojas iš bagažinės iškrovė kažkokius maišus su pirkiniais, kuriuos čiupusios merginos nėrė į kopas. Į raginimus sustoti merginos neragavo. Iš baimės vienai iš rankų iškrito butelis martinio, kuris sudužo. Tuomet bėglės išmetė ir maišus, kuriose buvo daugiau įvairių alkoholinių gėrimų.

Prie automobiliuko likęs šešiolikmetis vairuotojas buvo priverstas surinkti šukes, pasiimti išmestus gėrimus ir kuo greičiau dingti. Perbalęs vaikinukas, bijodamas didesnių nemalonumų, spruko iš pajūrio, net dulkės parūko.

Viešosios tvarkos pareigūnai džiaugėsi, kad pavyko užkirsti kelią nemenkoms išgertuvėms.

Leidimus turi ne visi

Patikrinę Melnragės paplūdimyje įrengtą lauko kavinę pareigūnai jai priekaištų neturėjo. Bare dirbanti Eglė pateikė visus reikalingus dokumentus. Tik sulaukė patarimo, kad perspėtų savininką pratęsti leidimą lauko prekybai, mat tas baigiasi birželio pabaigoje.

Užtat greta pagrindinio tako į pliaže veikiančios kavinės darbuotoja kibo pareigūnams į atlapus. Į prašymą pateikti darbuotojos pažymėjimą ji nereagavo, užtat pareikalavo, kad ją tikrinantys pareigūnai parodytų savo pažymėjimus. Po šių „mandagumo“ gestų mergina puolė skambinti savininkui, kad tas atvežtų reikalaujamus leidimus.

Savininkas Sergejus Rudenkovas atvyko po 10 minučių. Tačiau leidimo, suteikiančio teisę klientus aptarnauti lauke, nepateikė. Verslininkas iškviestas į Viešosios tvarkos skyrių.

„Kavinės viduje prekiauti jis turi teisę, tačiau leidimo statyti staliukus lauke neturėjo. Už tai teks rašyti protokolą“, - paaiškino E. Gabrėnas.

Virš baro – prezidentės portretas

Kavinėje, kurioje, reklamos teigimu, ruošiami armėniški patiekalai, garbingiausioje vietoje kabojo prezidentės Dalios Grybauskaitės portretas. Armėnų tautybės savininkas pateikė visus reikalingus leidimus ir net papašė nufotografuoti su jį tikrinusiu pareigūnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)