Kilus įtarimui dėl galimai netinkamai atliktų remonto darbų sostinėje esančiame administracijos pastate, „Regitros“ Antikorupcijos komisija pradėjo vidinį tyrimą. Pritrūkus įrodymų, įmonės direktorius Dalius Prevelis inicijavo viešąjį pirkimą dėl nepriklausomo auditoriaus paslaugų. Šiuo auditu, pasak „Regitros“ pranešimo, buvo siekiama įvertinti, ar atlikti remonto darbai atitinka vidutinę rinkos kainą ir ar įmonės lėšos buvo panaudotos tinkamai.


Įvertinęs auditoriaus išvadas ir informacijos rimtumą, įmonės „Regitra“ direktorius D. Prevelis priėmė sprendimą kreiptis į Vilniaus apylinkės prokuratūrą, kad šis atvejis būtų ištirtas.


Audito išvados leidžia įtarti, kad statybų bendrovės, vykdžiusios remonto darbus, galimai klastojo dokumentus, nurodydamos didesnius darbų ir statybinių medžiagų kiekius nei faktiškai buvo panaudota. Tokie veiksmai sudaro pagrindą manyti, kad statybų bendrovės galbūt siekė pasipelnyti, o už šią sritį atsakingi „Regitros“ darbuotojai galimai netinkamai atliko savo funkcijas.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)