BNS pateikia politikų, darbdavių ir darbuotojų atstovų reakciją į šią žinią.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Šį Seimo sprendimą vertins rinkėjai“.
Dalia Grybauskaitė
Premjeras Algirdas Butkevičius: Aš noriu labai aiškiai pasakyti, kad mano pažadai, kurie yra duodi profsąjungų lyderiams, taip pat kada susitikau su verslo organizacijomis, mes tikrai tas klaidas pripažinome, kurias buvome padarę. (...) Jeigu dar atsiras pasiūlymų, tai mes esame atviri ir esame pasiruošę apie tai diskutuoti. Svarbiausia, kad mes pasiųsime signalą, jog einame ta linkme, kad darbo santykius darome lanksčius“.
Algirdas Butkevičius
Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas: „Esu įsitikinęs, kad padarėme klaidą, atmesdami prezidentės veto ir dabar teikiame tas pačias pataisas, kurias prezidentė iškart siūlė. Registruojamos pataisos, einama ilgesniu keliu vietoj to, kad pritarti ir užregistruoti 2-3 pataisas, kurios neva pakenktų verslui, dabar registruojama daugiau kaip 10 pataisų, kurias reikia taisyti dėl darbuotojų. Manau, kad reikėjo atmesti asmenines ambicijas, kad čia prezidentė. Buvo esminė klaida padaryta, kad pripažinti, jog darbuotojai ir darbdaviai yra lygūs darbo rinkoje“.
Algirdas Sysas
Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas: „Darbuotojams, kurių yra 1,15 milijono, bus blogiau. Atlyginimai nuo to nepadidės. Pagarba dirbančiajam taip pat nepadidės. Jis toliau liks silpnesne puse. Todėl aš nuosekliai palaikiau prezidentės veto“.
Mečislovas Zasčiurinskas
„Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas: „Nors naujajame Darbo kodekse yra trūkumų, tai didelis žingsnis į priekį visai Lietuvai – tiek darbuotojams, tiek darbdaviams. Tai − ir gera žinia investuotojams, kad Lietuvoje darbo santykiai bus pažangūs, skatinantys kurti naujas darbo vietas ir kurti bei plėtoti verslą mūsų šalyje“.
Rolandas Valiūnas
Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus: „Šiandien Lietuva žengė svarbų žingsnį šalies ekonomikos ir žmonių mąstymo modernizavimo kryptimi. Tai neabejotinas žingsnis į priekį, nes atsisveikiname ne tik iš sovietmečio išaugusiu dokumentu, bet ir su senąja mąstysena. Mąstysena, kad verslas nori ką nors apgauti ar pergudrauti dirbančiuosius.“
Valdas Sutkus
Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas: „Seimo sprendimas nuliūdino, jį vertiname neigiamai, kadangi jei būtų prezidentės veto priimtas, tas kodeksas net su prezidentės veto būtų buvęs taisytinas (...) Gal čia daugiau asmeninis prezidentės ir premjero konfliktas, ir būtent dėl to asmeninio konflikto labiausiai nukentės dirbantieji, kadangi jie tą savo saugumą naujame kodekse praras“.
Artūras Černiauskas
SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda: „Šis įstatymo projektas pasiekė Seimą pačiu netinkamiausiu metu, kuomet rinkimai visiškai čia pat ir politikai ir partijos galbūt norėtų priiminėti populiaresnius sprendimus, tačiau Seimas įveikė šitą uždavinį. Nors ir užsidėję slidininko batus, politikai sugebėjo sužaisti krepšinį ir reformas įgyvendino“.
Gitanas Nausėda
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)