„Posėdis Briuselyje trečiadienį vyks nuo pat ryto. Iki vidurdienio viskas turėtų paaiškėti. Šis momentas mums bus labai svarbus einant į euro zoną - tai yra paskutinis štrichas, paskutinis formalus sprendimas. Europos Sąjungos Taryba paskelbs nebeatšaukiamą litų keitimo į eurus kursą ir tai reikš, kad viskas, euras Lietuvoje jau yra“, - interviu LRT radijui antradienį sakė finansų ministras.

Jo teigimu, netikėtumų neturėtų įvykti: „Abejonių tikrai nėra, nors, atvirai prisipažinsiu, širdis vistiek virpa. Bet vistiek viskas bus tvarkoje“.

Pasak jo, trečiadienio sprendimas reikš, kad Lietuva užverčia ilgą lito istorijos puslapį.

„Litas mūsų istorijoje suvaidino labai sėkmingą vaidmenį, sustabdant hiperinfliaciją ir stabilizuojant šalies ekonomiką. Dėl to mes turime būti dėkingi savo valiutai. Su litu praėjo geriausi mano gyvenimo metrai, bet tikiuosi, jog aš ne vienas puikiai suprantu - reikia eiti toliau, pereiti į kitą kokybinį lygį ir buvimas euro zonoje Lietuvai, Lietuvos ekonomikai, bendruomenei, visuomenei, yra kitas egzistencijos lygmuo“, - sakė R. Šadžius.

Lietuva eurą įsives nuo 2015 metų pradžios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)