„Tyrimas yra atliekamas, jis tuoj pasibaigs. Iš tikrųjų tyrimas parodė, kad situacija mokesčių inspekcijoje yra žymiai prastesnė viduje su informacinėmis jų technologijomis nei mes manėme anksčiau ir, sakyčiau, tas buvo gan kruopščiai slepiama. Tik išlindo į paviršių spalio mėnesį, kada nebuvo pilna apimtimi dešimt dienų teikiamos elektroninės paslaugos. Visa tai, be abejo, ir Valstybės kontrolės pagrįsta kritika, visa tai bus įvertinta ir mes imsimės priemonių“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė R.Šadžius.

Anot jo, dabar svarbiausia sutvarkyti technologijas inspekcijoje, o vėliau bus surasti ir už tai atsakingi asmenys.

„Dabar svarbiausias dalykas, kad mokesčių inspekcijos informacinės sistemos, kurios skaičiuoja mokesčių mokėtojų pinigus ir turi juos teisingai paskirstyti tarp valstybės ir savivaldybių, kad jos veiktų patikimai. (...) Atsakomybės klausimas bus išspręstas“, - tikino finansų ministras.

VMI teigia tyrimo išvadų dar negavusi ir komentuoti ministro teiginių negalinti.

„Tyrimo išvadų inspekcija dar nėra gavusi. (...) Mokesčių inspekcijai būtų nekorektiška komentuoti ministro pasisakymus“, - BNS sakė VMI atstovas spaudai Darius Buta.

Liepos pabaigoje Finansų ministerija pranešė, kad dėl Valstybės kontrolės nustatytų pažeidimų VMI ministro sudaryta komisija atliks tarnybinį patikrinimą. Tuomet R.Šadžius teigė, kad institucijos vadovas Modestas Kaseliauskas privalo atsakyti už jos veiklą.

Valstybės kontrolė liepą pranešė, kad VMI mokesčių fonde nesudaryti apskaitos registrai ir tarpinės finansinės ataskaitos, kuriant mokesčių apskaitos informacinę sistemą, testavimo rezultatai priimti neįsitikinus, kad ji atitinka reikalavimus, o gyventojų pajamų mokestis tarp valstybės ir savivaldybių biudžetų ne visada paskirstytas teisėtai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)