Anksčiau Vokietijos kapitalo logistikos bendrovė dirbo trijuose sandėliuose, kurių bendras plotas siekė beveik 10 tūkst. kvadratinių metrų, dabar plotas padidėjo 2 tūkst. kv. m, sandėlis aukštesnis, todėl patogesnis ir leis optimizuoti sandėlių valdymą bei mažinti veiklos sąnaudas.

„Į centrą investuota kiek daugiau nei 10 mln. eurų. Statybos ir projekto parengimas ir įdiegimas truko apie 2,5 metų, ir centras leis optimizuoti visus procesus“, – sakė UAB „Rhenus Svoris“ generalinis direktorius Arūnas Bertašius.

Sandėlyje laikomos ne tik vartojimo prekės, bet ir pramonei skirti ruošiniai, gamybinė įranga. Iš šio sandėlio prekės keliauja po visą pasaulį – daugiausia į Europą ir Aziją, trečdalis krovinių – į Baltijos šalis. Krovinių gabenimo agentų ir ekspeditorių veikla užsiima apie 120 žmonių.

Susisiekimo ministras pabrėžia logistikos bendrovių naudą šalies ekonomikai. Jis sako, kad tai – mūsų šalies specializacija.

„Lietuva neturi natūralių iškasenų, natūralių išteklių. Mūsų ištekliai yra mūsų geografinė padėtis ir mūsų žmonės. Geografinė padėtis labai dėkinga, todėl logistikos centrams labai palankios sąlygos kurtis Lietuvoje. BVP transportas ir logistika sudaro 11 proc., kas beveik 2 kartus viršija Europos vidurkį, taip kad tokiems verslams labai tinkama vieta kurtis Lietuvoje“, – pasakojo susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Modernaus automatizuoto logistikos sandėlio šeimininkas ir investuotojas – Norvegijos įmonė, su kuria sudaryta ilgalaikė nuomos sutartis.