„Prie šio klausimo grįšime (...) kad būtų zonos, kuriose žmonės gali vartoti alkoholinius gėrimus, ir tai netrukdytų žmonėms, kurie nenori su vaikais vaikščioti tarp tokių žmonių, kurie vartoja alkoholį. Tai tą reikalinga padaryti“, - po balsavimo dėl alkoholio vartojimo draudimų priėmimo Seime žurnalistams pareiškė R. Karbauskis.

Jis pats nedalyvavo diskusijose dėl socialdemokrato Artūro Skardžiaus teiktos pataisos ir balsavo prieš ją - A. Skardžius pasiūlė atšaukti R. Karbauskio inicijuojamas zonas. Tačiau R. Karbauskis balsavo už visą įstatymą, kuriame nebeliko specialių alkoholio zonų.

„Mes su frakcijos... koalicijos kolegomis šnekėjomės, kad pakeisime šiek tiek formuluotę, kuri tiks tiek vienai, tiek kitai frakcijai. Įstatymas priimtas, bet jam pataisos gali būti registruojamos kad ir rytoj po jo įsigaliojimo“, - pridūrė jis.

R. Karbauskis pripažino, kad svarstant pataisas dėl alkoholio vartojimo nemokamuose masiniuose renginiuose, buvo nepakankamai diskutuota.

„Pritrūko visgi laiko, nors jo buvo pakankamai daug, išdiskutuoti, kad koalicijoje būtų pilnas palaikymas, bet jis tikrai bus, ir frakcija… koalicija registruotas pataisas artimiausiu metu“, - teigė R. Karbauskis.

„Aš manau, kad tos zonos bus“, - pridūrė jis.

Seimas, ketvirtadienį priimdamas Alkoholio kontrolės įstatymą, pakeitė ankstesnį sprendimą ir pritarė pataisoms dėl laisvesnės prekybos alkoholiu nemokamuose renginiuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)