„Vienas iš geriausių Boriso Jelcino nuveiktų darbų – leidimas suirti Sovietų Sąjungai, po kurio tokios šalys, kaip Lietuva, atgavo nepriklausomybę. Lietuvos žmonės pasiryžę eiti tinkama linkme“, – rašoma jo tinklaraštyje.

„Čia daug jaunų išsilavinusių žmonių, susipažinau su daugybe jaunų verslininkų, kurie steigia pažangias tarptautines kompanijas, užsiimančias įvairiausia veikla – pradedant lėktuvų remontu, baigiant internetu. Apžiūrėjome naujovišką švarios energijos projektą: supylė 91 metro kalvą, kad gamintų šaliai tvarią energiją. Ne piko valandomis vandenį pumpuoja, o piko valandomis paleidžia, kad gamintų elektrą.

Po kelerių metų pertraukos buvo labai smagu vėl pakilti oro balionu. Skridome virš istorinio senamiesčio, buvo smagu nusklęsti balionu palei upę. Visiems patariu bent kartą gyvenime išbandyti oro balionų sportą. Tikra palaima pasprukti nuo grūsties ir šurmulio ir leistis nešamam vėjo. Kartą išmokęs vairuoti oro balioną, to nepamirši, kaip ir važiuoti dviračiu. Kiekviename pasaulio kampelyje gali būti išbartas piktų ūkininkų, kai nusileidi. Besileidžiančius mus apšaukė karves melžianti moteris. Mes daug kartų atsiprašėme, juk oro balionams reikia kažkur nusileisti.

Sulaukiau malonios staigmenos – buvau pakviestas tapti Kauno technologijos universiteto garbės daktaru. 15-os m. išėjau iš mokyklos, o dabar esu dviejų technologijos universitetų garbės daktaras. Prieš 20 metų tapau Lafboro universiteto garbės daktaru. Jaučiuosi kiek nejaukiai, būdamas technologijų garbės daktaru ir nė čiaupo pakeisti nemokėdamas, na bet skrisime į kosmosą, ten tikriausiai to neprireiks. Kur kas paprasčiau tapti daktaru nesimokant universitete, negu daug mokytis universitete, kad gautum tą laipsnį.

Na o atsiminus kosmosą, ačiū būsimam „Virgin Galactic“ astronautui Vladui Lašui, kuris pakvietė mus į Lietuvą ir suorganizavo paskaitą lyderystės forume. Per metus skaitau apie 20 paskaitų visame pasaulyje, kad surinkčiau pinigų labdarai. Buvo malonu pasidalinti patirtimi su tiek daug energingų žmonių. Vladas bus pirmas į kosmosą skrisiantis lietuvis, jis pasikvietė penkis tautiečius, buvo malonu su visais susipažinti. Jau laukiu kitos kelionės į Lietuvą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)