„Sankcijos, įvestos Rusijos ekonomikai, vidutinės trukmės laikotarpiu tikrai gali turėti neigiamų pasekmių jai“, – sakė V. Putinas per televiziją transliuotame susitikime su Vyriausybe.

„Sankcijos, įvestos Rusijos ekonomikai, vidutinės trukmės laikotarpiu tikrai gali turėti neigiamų pasekmių jai“, – sakė V. Putinas per televiziją transliuotame susitikime su vyriausybe.

Vakarų sostinės įvedė beprecedentes sankcijas Maskvai po to, kai V. Putinas daugiau nei prieš metus užpuolė Ukrainą.

V. Putinas ne kartą sakė, kad Rusija atlaiko ekonominių sankcijų, ypač nukreiptų prieš jos naftos ir dujų eksportą, bangą.

Trečiadienį Rusijos vadovas sakė, kad nedarbas šalyje „išlieka rekordiškai žemas“, o infliacija iki kovo pabaigos turėtų „nukristi žemiau keturių procentų“ po to, kai praėjusių metų pavasarį smarkiai išaugo.
Tačiau jis pridūrė, kad „grįžimas į augimo trajektoriją neturėtų leisti mums atsipalaiduoti“.

„Turime palaikyti ir stiprinti teigiamas tendencijas mūsų ekonomikoje, didinti jos efektyvumą, užtikrinti technologinį, personalo ir finansinį suverenumą“, – sakė jis.

V. Putinas paragino vyriausybę „veikti greitai, be nereikalingo biurokratizmo ir delsimo“.

„The Wall Street Journal“ (WSJ), kurio publikacija remiasi naujienų agentūra „Ukrinform“ kiek anksčiau pranešė, kad dėl užsitęsusio karo prieš Ukrainą ir griežtų sankcijų Rusijos ekonomika pamažu pradeda žlugti.

Pasak WSJ, Rusijos vyriausybė netenka pajamų, o valstybės ekonomika įsmuko į lėtesnio augimo trajektoriją. Leidinys pažymi, kad Rusijos energetikos sektorius pastaruoju metu prarado svarbius klientus. Kaip teigiama, rublio kursas JAV dolerio atžvilgiu nuo lapkričio nusmuko 20 proc., o Rusijos darbo jėgos apimtys mažėja, nes jauni žmonės arba siunčiami į frontą, arba bėga iš šalies. Remiantis WSJ publikacija, kilęs neapibrėžtumas neigiamai paveikė verslo investicijas šalyje.

„Rusijos ekonomikoje prasideda ilgalaikė regresija“, – WSJ cituoja buvusią Rusijos centrinio banko pareigūnę Aleksandrą Prokopenko, kuri paliko šalį, kai prezidentas Vladimiras Putinas įsakė pradėti invaziją į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją