Prezidentas įpareigojo vyriausybę ir centrinį banką per 10 dienų parengti sąrašą Rusijoje veikiančių bankų, kurių atžvilgiu bus taikomas šis draudimas.

Šiuo įsaku V. Putinas pasiliko sau teisę tokių sandorių ribojimo laikotarpį pratęsti, kaip ir teisę daryti išimtis.

Praėjusį mėnesį finansų viceministras Aleksejus Moisejevas pareiškė, kad valdžios institucijos neleis užsienio bankams parduoti Rusijoje turimus aktyvus, reaguojant į Rusijos bankams užsienyje taikomas ribojimo priemones.

Savo ruožtu centrinio banko vadovė Elvira Nabiullina sakė, kad sprendimai dėl prašymų parduoti užsienio bankų antrines įmones bus priimami individualiai, atsižvelgus į tų šalių elgesį Rusijos bankų atžvilgiu.

Anot Rusijos žiniasklaidos, keli dideli užsienio bankai iš valstybių, įvedusių sankcijas Rusijai, jau paskelbė apie ketinimus nutraukti veiklą Rusijoje ir parduoti ten turimus aktyvus, o tarp tokių bankų – Italijos „UniCredit group“, JAV „Citigroup“ ir Didžiosios Britanijos HSBC.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją