„Sutrikdymas, be abejo, yra, nes areštuotos sąskaitos veiklai yra trikdis. Jokiu būdu negalima teigti, kad veikla paralyžiuota, mes toliau gyvastingi, tęsiame veiklą, manau, kad turi labai greitai išsispręsti tas klausimas“, – trečiadienį BNS sakė E. Urbonas.

Jis neįvardijo tikslios areštuotos lėšų sumos, tačiau teigė, kad ji lygi nesumokėtos baudos dydžiui.

„Areštas uždėtas likusiai baudos sumai. Nenorėčiau tiksliai skaičiais disponuoti, nes jau esame sumokėję pakankamai ženklią sumą, apie 2,3 milijono eurų, o kokia bauda buvo, viešai skelbta“, – teigė E. Urbonas.

Konkurencijos taryba 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų baudą, tačiau su palūkanomis ir delspinigiais ji siekė apie 10,3 mln. eurų.

Antstolis Saulius Ramanauskas BNS teigė PST sąskaitų arešto bei šio sprendimo motyvų nekomentuosiantis: „Labai atsiprašau, bet komentaro nebus“.

Pasak E. Urbono, pranešimą apie areštuotas sąskaitas bendrovė gavo antradienį vakare, ši žinia buvo labai netikėta, nes bendrovė su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) baigia pasiekti susitarimą dėl baudos mokėjimo.

„Vakar, darbo dienos pabaigoje gavome pranešimą apie areštą, šį rytą atitinkamai reagavome, laukiame išaiškinimo iš VMI. Manau, kad yra nesusikalbėjimas. Mums patiems tai buvo didelis netikėtumas, kadangi ilgai truko pats procesas, kol Europos Komisija išaiškino, dabar mes su VMI labai konstruktyviai bendradarbiavome eidami link taikos sutarties, esame visiškai finišo tiesiojoje ir staiga toks netikėtas žingsnis“, – teigė E. Urbonas.

PST trečiadienį panešė, kad tikisi greitai taikiai susitarti su VMI dėl Konkurencijos tarybos įmonei skirtos milijoninės baudos mokėjimų. Bendrovės teigimu, VMI pateikus prašymą lėšų areštas turėtų būti panaikintas artimiausiu metu.

VMI atstovė Rūta Asadauskaitė BNS sakė, kad inspekcija ketina kreiptis į antstolį.

„Šiandien ketiname pateikti prašymą, kad antstolis sustabdytų lėšų išieškojimo veiksmus iki taikos derybų pabaigos“, – BNS trečiadienį sakė VMI atstovė.

E. Urbono, manymu, antstolis sąskaitas areštavo, nes neturėjo informacijos apie PST ir VMI susitarimą.

„Mus stebi, kadangi esame baigiamojoje stadijoje taikos sutarties su VMI, o antstolis apie tai neturėjo jokios informacijos. Manau, kad tai yra tarpinstitucinis nesusikalbėjimas, galimai klaida. bendraujame tiek su inspekcija, tiek su Finansų ministerija, norime, kad artimiausiu metu areštas būtų panaikintas“, – BNS sakė E. Urbonas.

Bendrovės vadovas sako, kad sutartimi su Mokesčių inspekcija siekiama likusios baudos išdėstymo dalimis.

„Būsimo susitarimo negaliu komentuoti, bet iš principo esmė tokia“, – BNS sakė jis.

PST trečiadienį panešė, kad tikisi greitai taikiai susitarti su VMI dėl Konkurencijos tarybos įmonei skirtos milijoninės baudos mokėjimų. Bendrovės teigimu, VMI pateikus prašymą lėšų areštas turėtų būti panaikintas artimiausiu metu.

Konkurencijos taryba 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų, o bankrutuojančiai Vilniaus statybų bendrovei „Active construction management“ (buvusiai „Irdaivai“) – 3,7 mln. eurų baudas už tai, kad jos prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

VMI 2020 metų vasarą sutiko leisti PST mokėti baudą dalimis, tačiau Konkurencijos taryba tokį sprendimą apskundė teismui. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet sausį galutinai nutarė, kad antstolis, leidęs PST dalimis sumokėti baudą, viršijo įgaliojimus.

PST balandį BNS nurodė, jog jau yra sumokėjusi daugiau nei 2,165 mln. eurų.

VMI dar 2020 metų gruodį kreipėsi į Europos Komisiją (EK) dėl valstybės pagalbos, išdėstant PST baudos mokėjimus. Gegužės pabaigoje VMI gavo EK išaiškinimą, jog PST gali dalimis mokėti jai skirtą baudą, tačiau su papildomomis 3,65 proc. palūkanomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją