Prašymą dėl teisminio proceso atnaujinimo PST pateikė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. PST taip pat pažymi, kad nepaisant šio žingsnio, jau vykdo paskirtos baudos mokėjimus pagal sutartą grafiką.

„PST vykdys visus šiuo metu galiojančius teismo sprendimus, taip pat laikysis susitarimo su Valstybine mokesčių inspekcija dėl paskirtos baudos mokėjimo – šiuos mokėjimus jau atliekame. Tačiau atsižvelgdami į gautas teisininkų bendruomenės rekomendacijas, nusprendėme pasinaudoti įstatyme numatyta teise inicijuoti proceso atnaujinimą“, – pranešime žiniasklaidai sakė PST generalinis direktorius Egidijus Urbonas.

Pasak jo, bendrovė turi svarių teisinių argumentų, kurie turėtų būti išklausyti ir jų kontekste iš naujo įvertintos ankstesnės teismo nutartys.

„Be to, visai statybų rinkai aktualu gauti išsamesnius išaiškinimus dėl jungtinės veiklos sutarčių sudarymo dalyvaujant viešuosiuose pirkimuose vertinimo, nes dabartinė interpretacija yra sunkiai suprantama net teisininkams“, – tvirtino E. Urbonas.

LVAT birželio 3 dieną galutinai nutarė, kad PST ir buvusi „Irdaiva“ prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose. Už kartelį Konkurencijos taryba PST skyrė 8,5 mln. eurų baudą, o palūkanos jau viršijo 1,1 mln. eurų.

Rugjūtį PST pranešė gavusi Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) leidimą baudos mokėjimą išdėstyti lygiomis dalimis per aštuonerius metus.

Anot E. Urbono, PST gerbia ir vykdo iki šiol priimtus administracinių teismų sprendimus, tačiau mano, kad jie formuoja ydingą precedentą rinkoje.

„Suprantame sąžiningos konkurencijos reikšmę ir efektyvių atgrasymo priemonių būtinybę, tačiau tokios priemonės turėtų būti proporcingos ir taikomos atsižvelgiant į konkrečios bendrovės situaciją. Jų tikslas turi būti prevencija, o ne grėsmė verslo veiklos tvarumui ir tęstinumui“, – aiškino E. Urbonas.

PST ir jos valdomų įmonių konsoliduotos pardavimo pajamos pernai siekė 108,5 mln. eurų ir buvo 14 proc. didesnės nei ankstesniais metais. Iš per viešuosius pirkimus laimėtų projektų gauta pajamų dalis 2019 metais sudarė tik apie 12 proc. visų bendrovės pajamų.

PST akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)